VVGZ wint van de zerver en behoudt aansluiting

26 september 2010 door Ad van Herk
VVGZ wint van de zerver en behoudt aansluiting

ZWIJNDRECHT - Het  1e speelde de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Zwerver. Bij de Vogels ontbraken Kevin Vermeulen(vakantie), Kevin de Geus (1 wedstrijd schorsing) en de geblesseerden Stefan van Uffelen en Patrick Sas, waarbij laatstgenoemde naar het lijkt een ernstige knieblessure heeft opgelopen. Johan v.d. Werff beschikt echter over een brede groep en dit was dit de basisopstelling: vd.Borst- vd.Pol, Versteeg, Los, Watamaleo- Straks, Bezemer, T.Boom- Gerardus, Dell Avo, Yeboah.  Ivar Boom en Erik Zwaan waren de wissels. 


De eerste kans van de wedstrijd was voor Michael dell Avo die goed werd weg gestuurd door Jeroen Bezemer, maar de spits stuitte op de goalie. Meteen daarna de tegenaanval met een hachelijk moment voor Gerard vd.Borst, maar de bal ging voorlangs. In die beginfase, waarin opvallend veel spelers uitgleden op het soppige veld en duidelijk niet iedereen “de pinnen” hadden onder gedaan, hadden de Vogels moeite de vrije man te vinden maar als dat lukte was het ook meteen gevaarlijk. Zo ook in de 11e minuut: een lange pass van Raymond Watamaleo op de diepgaande Jeroen Bezemer, die met het hoofd de bal geweldig verlengde op Michael dell Avo en de spits maakte alleen voor de goalie geen fout. Na 20 minuten nog meer personele problemen voor  Johan v.d. Werff: bij een duel aan de zijlijn raakte centrumverdediger Tycho Los geblesseerd aan zijn voet en verder spelen was onmogelijk. De net van een blessure herstelde Ivar Boom was zijn vervanger.  Na een half uur de 2e treffer van de Vogels; Richard Yeboah werd goed aangespeeld door Tjardo Boom en de snelle linksbuiten dribbelde van links naar binnen en haalde met rechts knap uit en zorgde op deze fraaie wijze voor de 2-0 op het scorebord. Daarna een rommelige fase waarin De Zwerver weinig kans kreeg om wat terug te doen en de Vogels duidelijk de bovenliggende partij waren.

Richard Yeboah maakte de fraaie 2-0 
Na rust was het eerste wapenfeit van de goed spelende Tjardo Boom die met zijn chocoladebeen over schoot en daarna een kopbal van de goed naar binnen gekomen Darlison Gerardus, die net naast ging. De Zwerver ging in de loop van deze tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer en de Vogels werden toch terug gedrongen. VVGZ grossierde in foute passes, leed teveel balverlies en kon de bal voorin niet vasthouden. Het toch ook niet groots spelende De Zwerver kreeg kansen en haalde regelmatig de achterlijn. Dat betekende een paar hachelijke situaties voor het doel van v.d. Borst waarbij in de 59 e minuut Ivar Boom,die aarzelend begon maar daarna prima verdedigde, met een goede tackle op de doellijn redding moest brengen. Ook moest de doelman paraat zijn op een schot van dichtbij, maar tot een tegentreffer kwam De Zwerver niet, al had VVGZ geluk dat een strakke corner net werd over gekopt. In het laatste deel van de wedstrijd kropen de Vogels weer uit hun schulp. Met Erik Zwaan voor Richard Yeboah kregen de Vogels weer wat kansen en waren Michael en Jeroen dichtbij de 3e treffer.
Nadat eerst Darlison met een fikse enkelblessure het veld moest verlaten (Kevin van Pelt was zijn vervanger)zorgde Erik Zwaan met een zeer fraaie stift voor het slotakkoord: 3-0. In deze slotminuut kreeg Raymond overigens zijn 2e gele kaart wegens praten.
 

Foto: jan boom

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.