Gemeenteraad is snel klaar

29 september 2010

ZWIJNDRECHT -Het was een heel korte raadsvergadering zonder carrousel vooraf maar toch waren er een aantal bezoekers op af gekomen.  De burgemeester vroeg zich nog af of er wel genoeg quorum zou zijn aangezien er om kwart voor acht nog maar een handvol raadsleden waren. Die vrees bleek ongegrond want al snel druppelden de raadsleden binnen.


Bij de mededelingen vanuit het college was er alleen Miranda de Vries die wat te melden had. Uit het onderzoek naar verschaffing van alcohol aan jeugd had de mysterie guest 39 keer alcohol gekregen terwijl dat niet was toegestaan. De wethouder stuurt hierover nog een uitgebreide brief naar de gemeenteraad. Zij vond het zelf wel verontrustend wat er uit het onderzoek was gekomen gezien de schade die alcohol aan de ontwikkeling van jonge mensen kan berokkenen. 

Bij het vragenhalfuurtje stond de raad even stil bij de afsluiting van de Swanedrift Met veel opmerkingen van andere fracties  over regionale afsluitingen,  de mogelijkheid tot het inleveren van plastic flesjes in sporthallen, de stand van zaken met het sociale fonds en vrachtwagens in Heerjansdam.


Op de agenda stonden feitelijk alleen maar hamerstukken maar de bezoekers waren gekomen voor het agendapunt van de goedkeuring wijkplannen. De wijkplatforms vormen binnen Zwijndrecht nu een belangrijke schakel voor de uitvoering van werk binnen de wijk wat zij zelf hebben mogen en kunnen kiezen. Bij het afhameren bleek er echter wel drie stemverklaringen te zijn. CuSGP had graag een debat gewild maar had dit te laat aangegeven. VVD  en ABZ plaatsten ook hun stemverklaring.

De zorg gaat vooral uit naar de financieel praktische kant. Want met de bezuinigingen voor deur kan er wel eens te kort zijn aan financiën om alles uit te voeren.
Bij alle andere hamerstukken was het alleen D66 die bij de keuze van precario een andere opvatting had dan de overige partijen.
Al voor negen uur was de raad klaar en kon men aan de bitterballen bij de borrel.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.