Henk Mirck graaft eerste ondergrondse container in

07 oktober 2010 door Ad van Herk
Henk Mirck graaft eerste ondergrondse container in

ZWIJNDRECHT - De eerste ondergrondse container voor restafval in Kort Ambacht is ingegraven op donderdag 7 oktober . Henk Mirck (wethouder Openbare ruimte) begeleide deze operatie. Dit moment markeert het begin van de graafwerkzaamheden die in de wijken Nederhoven en Kort Ambacht van start gaan.

Gewijzigde plannen
Het project Ondergrondse Containers beleeft een "doorstart". De kosten voor het totale project dreigden onverantwoord hoog te worden. Kostenneutraliteit was één van de belangrijkste uitgangspunten. Daarom is het plan herzien. Na de zomervakantie is het locatieplan voor de wijken Nederhoven en Kort Ambacht vastgesteld.

Door op sommige plekken minder containers te plaatsen of juist gebruik te blijven maken van minicontainers en de containers optimaler te benutten, kan het project toch kostenneutraal worden uitgevoerd. Na Nederhoven en Kort Ambacht volgen de wijken Centrum, Noord en Walburg. De verwachting is dat het ingraven van de 95 containers in deze wijken in december klaar is. Over de ingebruikname van de containers wordt nader bericht aan de bewoners van de wijken.

Foto: Ad van Herk

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.