Albotros nadert koppositie

28 november 2010 door Ad van Herk
Albotros nadert koppositie

ZWIJNDRECHT - Albatros speelde afgelopen zaterdag op eigen bodem tegen TOP 1 uit Arnemuiden. In de eerste helft was Albatros de bovenliggende ploeg, maar lukte het maar niet om de stugge Zeeuwen af te schudden. Bij rust leidde Albatros slechts met 8-7.  Met name de dames van TOP waren aanvallend sterk en halverwege de tweede helft kon de wedstrijd nog beide kanten op. Bij 13-13 was het Wouter Nugteren die via een doorloopbal en een schot het gat weer naar twee doelpunten tilde en dat bleek genoeg voor de overwinning: 15-14.
De zieke Inez van Herpen werd prima vervangen door Nathalie Hoogendoorn. Door de winst op de Zeeuwse formatie nadert Albatros koploper Kinderdijk op één punt.
Het tweede seniorenteam van Albatros speelde een streekderby tegen Vitesse 2. Halverwege de tweede helft raakte het team van coach Elwin Lommers het spoor opeens bijster en kon de Barendrechtse ploeg afstand nemen. Teleurgesteld moest de thuisploeg genoegen nemen met een 15-18 nederlaag.
Albatros 3 promoveerde vorig seizoen naar de reserve 2e klasse en winst zich nipt te handhaven. De eerste twee wedstrijden dit zaalseizoen werden gewonnen. Helaas maakte KCC 5 een eind aan deze reeks door de winst op Albatros 3. Eindstand 14-18.

Albatros A1 moest een dikke nederlaag incasseren. Titelfavoriet KCC/Hijbeko  uit Capelle aan den IJssel was met 14-26 veel te sterk voor de ploeg van Rene Noël en Remco Noorlander die in de eerste helft nog redelijk kon aanklampen (8-13). In de tweede helft lukte er niet veel meer bij Albatros en bleef KCC wel rustig doorscoren.
A2 boekte opnieuw een ruime overwinning. Met 19-11 werd PKC/LukassenBoer A4 aan de zegekar gebonden.
Het meiden juniorenteam A4 had het tijdens het veldseizoen soms lastig tegen de boomlange mannelijke tegenstanders, maar de meiden verweren zich in het zaalseizoen kranig. Afgelopen zaterdag won A4M, mede dankzij vijf treffers van Suzanne Visser met 11-7 van PKC A6, waardoor de ongeslagen ploeg van Robert Zoutewelle  nu zelfs de koppositie heeft weten te bemachtigen.

C1 won met dubbele cijfers van hun leeftijdsgenoten van KOAG C1. In Krimpen aan den IJssel werd het 7-14 in het voordeel van Albatros. B1 kon het kunstje van Albatros niet herhalen en verloor met 13-6 van KOAG B1.
Een waar doelpunten festijn bij Albatros C5. Ventura Sport C3 werd in de Develsteinhal met 18-11 verslagen!
Ook Albatros E1 wist haar tegenstanders te vernederen met het scoren van veel doelpunten. ACKC E1 kreeg met  16-0 klop van Albatros.
Een leuk duel was er tussen Albatros D1 en Vriendenschaar D1. Er was van goed en technisch korfbal te genieten en de thuisploeg won de wedstrijd.

Er was deze week ook ander nieuws te melden. Na drie jaar samenwerking gaan hoofdtrainer Michel Koppelaar en Albatros aan het eind van het seizoen 2010-2011 uit elkaar.
Koppelaar, die naar eigen zeggen tot op dit moment met veel plezier bij de Zwijndrechtse club werkt, heeft een verlenging van zijn contract met een vierde jaar nog wel overwogen. Na goed overleg is echter besloten dat zowel Albatros als de trainer na drie seizoenen aan iets nieuws toe zijn.
Albatros moet nu dus op zoek naar een vervanger voor Michel  Koppelaar en de technische commissie van de club hoopt snel met een opvolger in gesprek te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.