Handbalheren sv Conventus overleven slijtageslag met een overwinning

29 november 2010 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT -

Zwijndrecht (28 november 2010) – In een zware wedstrijd waarbij het team veel spelers als gevolg van blessures verloor, heeft het eerste herenteam van sv Conventus toch de overwinning kunnen pakken. Het team pakte een nipte overwinning tegen Saturnus ’72 / Atomium ’61. Het Dames 1-team kon in haar competitie wedstrijd tegen Savosa geen punten pakken, maar maakte dit goed door een ruime overwinning in een bekerwedstrijd tegen Schipluiden.

Voordat de wedstrijd van het hoogst spelende herenteam van Conventus begon, was het team al twee man verloren. Enkele dagen voor de wedstrijd had Richard van Dijke zich al geblesseerd afgemeld, waarna ook Mattijs van Gelder gedurende de warm-up vroegtijdig moest stoppen. Desondanks begon het team de wedstrijd sterk en kon met aantrekkelijk spel een 6 – 9 voorsprong pakken. Vlak voor het eind van de eerste helft verloor het team echter ook Raymond van der Staaij, waarna het gehavende team in de tweede helft moeite had om zijn voorsprong te behouden. Ondanks dat Saturnus ’72 / Atomium ’61 Conventus nooit kon passeren, bleef het tot de laatste minuut spannend. Na 60 speeltijd pakte Conventus een 16 – 18 overwinning.

Net als het herenteam van Conventus, begon ook het eerste damesteam haar competitiewedstrijd tegen Savosa sterk en bleef in de rust met 8 – 7 op slechts één punt achterstand steken. Waar Savosa in de tweede helft echter een stapje bij zette, konden de Zwijndrechtse dames dit niet en zagen de achterstand snel oplopen. Uiteindelijk zat er niet meer in dan een 18 – 11 nederlaag.

Na de eerste wedstrijd zette het damesteam direct koers richting Zwijndrecht, waar enkele uren later een bekerwedstrijd tegen Schipluizen op het programma stond. Gedurende deze wedstrijd kon Conventus de eerdere nederlaag goedmaken en deed dit met groot machtsvertoon. Na een 12 – 2 ruststand bleek Conventus ook in de tweede helft meerdere maten te groot te zijn voor Schipluiden en pakte een 23 – 6 zege.

Voor de derde keer in vier wedstrijden kon ook het tweede team van Conventus een overwinning achter zijn naam laten noteren. In een spannende wedstrijd versloeg het team het Delftse EDH met 20 – 24.