Albatros lijkt af te haken in strijd kampioenschap

19 december 2010 door Ad van Herk
Albatros lijkt af te haken in strijd kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Het vlaggenschip van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft afgelopen zaterdag slechte zaken gedaan en lijkt nu al af te haken in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Michel Koppelaar speelde in Maasdijk tegen Dijkvogels 1. De thuisploeg wist nipt te winnen van een slecht spelend Albatros. Eindstand was 10-9. Hopelijk kan het tij worden gekeerd in 2011 en gaat Albatros toch nog een rol van betekenis spelen in poule 1F.

De reserves van Albatros wisten hun wedstrijd wel te winnen. Door fileleed kwam men veel te laat aan in Alphen aan de Rijn, waar Tempo 2 haar opwachting maakte. De ingekorte wedstrijd werd gewonnen door Albatros en zo klampen de reserves weer aan bij de middenmoot.

A1 kende een zwakke start. In 22 minuten wist men maar 1 maal te scoren tegen het zwakkere Tempo A1. Gelukkig werd na deze 22 minuten de korf wel gevonden en liepen de junioren uit naar een 2-7 voorsprong. In de tweede helft bleef Albatros de thuisploeg op achterstand houden en nam zo de 2 wedstrijdpunten mee naar Zwijndrecht. (Eindstand 8-14).

Albatros 3 en 4 speelden allebei gelijk. Het 3e seniorenteam trad aan tegen Merwede 2 uit Sliedrecht. Beide ploegen kennen elkaar van vorig zaalseizoen. Toen wisten beide ploegen eenmaal een wedstrijd te winnen. De ploegen bleken afgelopen zaterdag in scoren wederom in evenwicht. Met een 12-12 op het scorebord floot de scheidsrechter af. Albatros 4 trof NIO 2 en ook hier kwam er geen winnaar uit de bus. De eindstand was 10-10.

Nipte overwinningen waren er tevens voor koploper A2 en A3. A2 won in Capelle van KCC/Hijbeko A3 met 12-13. A3 speelde een ongeïnspireerde eerste helft tegen en bij RWA A2. Met rust stond de ploeg van Roeland Barendregt met 7-4 achter. In de tweede helft knokte Albatros zich terug en werd het nog een spannende wedstrijd. Via 7-7,
8-8, 9-9 en 10-10 mocht invaller Anniek Voskuil aantekenen voor de winnende 10-11.

C1 behield haar ongeslagen status door met één punt verschil van Weidevogels C1 te winnen. Op eigen bodem werd het, ondanks slecht positiespel, 8-7 in het voordeel van de thuisploeg.
Het 3e C-team speelde tegen Movado C1. De vorige ontmoeting resulteerde in een overwinning voor de Dordtse ploeg, waardoor deze ploeg ongeslagen de ranglijst aanvoert. Om nog kans te maken op het kampioenschap moest C3 winnen. De gemotiveerde spelers waren met name in de paalzone erg sterk. Movado C1 werd in eigen huis verslagen met 1 punt verschil en dus staan beide ploegen qua verliespunten weer op gelijke hoogte.

Albatros D1 won van PKC D2 met 5-7 en verstevigt zo haar koppositie.

Ondanks dat het dag met wisselende resultaten voor Albatros was, werd de zaterdag afgesloten met het jaarlijks terugkerende en drukbezochte kerstgala.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.