Handbalheren sv Conventus komen net tekort voor ongeslagen koploper

20 december 2010 door Ad van Herk
Handbalheren sv Conventus komen net tekort voor ongeslagen koploper

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus waren afgelopen zondag dichtbij een verrassende overwinning op de ongeslagen koploper Snelwiek. In een spannende wedstrijd deed Conventus niet onder voor de sterke tegenstander, maar verloor de strijd in de laatste minuten. Door de barre weersomstandigheden was de wedstrijd tussen het eerste damesteam van Conventus en het Haagse Hermes afgelast.

Als nummer vijf in de eerste klasse van Zuid-Holland, was het vooraf voor Conventus al duidelijk dat kampioenschapsleider Snelwiek een pittige tegenstander zou worden. Conventus beschikte echter weer over een vrijwel fitte selectie en kon vanaf de eerste seconden Snelwiek met een sterke verdediging en aanvallende combinaties sterk onder druk zetten.

Na voor de rust op twee punten achterstand te zijn gekomen, openden de Zwijndrechtse heren de tweede helft sterk en bogen de achterstand om in een kleine voorsprong. De gelijk opgaande strijd duurde tot tien minuten voor het eind, toen de fysiek zware wedstrijd verschillende spelers opbrak en discutabele acties van de scheidsrechters het team uit zijn spel haalde. Conventus viel hierdoor terug en verloor met 20 – 23.

Voor het eerste damesteam van Conventus stond een wedstrijd tegen het Haagse Hermes op het programma, maar door de barre omstandigheden op de weg werd deze wedstrijd afgelast. Alle overige handbalteams van Conventus waren afgelopen weekend vrij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.