Albatros huldigt kampioenen Vaardigheidsdag

03 januari 2011 door Ad van Herk
Albatros huldigt kampioenen Vaardigheidsdag

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 29 december organiseerde de korfbalvereniging Albatros de vijfde Gerard Los Vaardigheidsdag genoemd naar erevoorzitter Los die in 1954 de Zwijndrechtse club oprichtte.  Ruim 30 jaar lang was hij voorzitter van Albatros en hij stond aan de basis van wat de club nu is:  levendig, bruisend en actief.
De vaardigheidsdag die in 2006 het levenslicht zag, werd in 2009 voor het eerst in de zaal georganiseerd in een vakantieperiode wanneer het minder druk is met activiteiten. De GLV test de korfballers op een aantal korfbalvaardigheden en op elk onderdeel moet men proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Degene die de meeste punten heeft behaald in een leeftijdscategorie wint en ontvangt een medaille en de bijbehorende wisselbeker.
Bijzonder dit jaar was dat de vijfde editie van de vaardigheidsdag voor alle leden was, dus vanaf de welpen tot en met de senioren.
In de ochtenduren streden 69 pupillen om de wisselbekers. Bij de F-jongens won Geert Fokker en bij de F-meisjes ging Naomi Nunnikhoven naar huis met de beker. Bij de E-meisjes was Julia Pruijsen de beste en Gijs van der Velden behaalde de hoogste score bij de jongens Serena Schouten was de beste bij de D-meisjes en bij de jongens pakte Justin Tigges de eerste plaats
´s Middags was het de beurt aan de aspiranten. Bij de C-teams won Michiel den Toom bij de heren en Caroline Punt bij de dames. Jiri Verwater won de strijd tussen de B-heren en bij de dames van de B-teams mocht uiteindelijk Femke Kloot de wisselbeker mee naar huis nemen. Mevrouw Los was aanwezig om de prijzen aan de jeugd uit te reiken.
‘s Avonds kwamen de A-junioren, het G-team en een grote groep senioren naar de Develsteinhal om hun vaardigheden te testen. Bij de A-heren won Matttijs Punt en bij de A-dames Nicole Barendregt. Van de G-heren toonde Dennis Rijsdijk zich het schotvaardigst en bij de dames was dat Simone Lagendijk.
Uit de grote groep senioren kwamen Jeroen Glastra van Loon en Kelly Straver als besten uit de bus en bestegen trots het ereschavot. Evelien, de dochter van Gerard Los, deelde hier de prijzen uit.
De organisatie was opnieuw in handen van de mensen van FOCUS en met de hulp van de begeleiders en tellers in de zaal en de vrijwilligers in de keuken kon men terugkijken op een zeer geslaagde activiteit.
A,.s. zaterdag 8 januari staat er weer een druk programma gepland in de lopende zaalcompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.