Handbalteams sv Conventus beginnen 2011 sterk

10 januari 2011 door Ad van Herk
Handbalteams sv Conventus beginnen 2011 sterk

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus zijn het nieuwe jaar ijzersterk begonnen. Beide selectieteams van de Zwijndrechtse vereniging pakten de volle punten in de eerste competitiewedstrijden van 2011. Conventus Dames 1 versloeg verrassend Hercules, terwijl het eerste herenteam in Noordwijk Northa op dominante wijze versloeg.

Als team dat in het kampioenschap zes posities boven de dames van Conventus staat, was er vooraf al een nederlaag ingecalculeerd tegen Hercules. Desondanks kwam het team sterk uit de startblokken en vocht zich in de eerste helft naar een 3 – 6 voorsprong. In de tweede helft verzwakte de verdediging iets, waardoor de tegenstander vaker tot scoren kon komen. Conventus slaagde er echter nog wel in om de voorsprong te behouden en pakte na zestig minuten speeltijd een verrassende 10 – 12 zege.

In Northa vonden de heren van Conventus een tegenstander die zeker aan het Zwijndrechtse team gewaagd was - ondanks dat Conventus vorig jaar twee maal van het team wist te pakken, gebeurde dit in beide gevallen met een klein verschil. Dit jaar was het duidelijk een ander verhaal. Vanaf de eerste minuut nam door Schut-AV gesponsorde Conventus het voortouw en kwam door aantrekkelijk spel en goed werkende combinaties in de rust al tot een 9 - 15 stand. Met deze voorsprong had het team van coach Hans van der Wiel de mogelijkheid om het iets rustiger aan te doen, maar deed er zelfs een schepje bovenop om tot een 19 – 33 zege te komen.

 Alleen het tweede damesteam kon het nieuwe jaar niet met een overwinning beginnen, op eigen grond verloor het team van TOGB met 8 – 14.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.