Belangrijke winst voor Albatrosteams

17 januari 2011 door Ad van Herk
Belangrijke winst voor Albatrosteams

ZWIJNDRECHT - Bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros konden afgelopen weekend enkele belangrijke overwinningen genoteerd worden. Zo won het vlaggenschip met 18-16 van koploper Kinderdijk en won C1 de belangrijke uitwedstrijd bij Vitesse in Barendrecht.
Albatros 1 had de opdracht om de competitie nog interessant te maken en het eigen puntentotaal wat op te krikken. In de eerste helft had het Alblasserdamse Kinderdijk in de Develsteinhal weinig in te brengen en was Albatros ondanks een stroeve start het meest schotvaardig. Onder aanvoering van een onstuitbare Timon Lommers en mede dankzij een flink aantal strafworpen nam Albatros een ruime voorsprong van 10-6 bij rust.

In de tweede helft knokte Kinderdijk zich terug naar één punt verschil, maar op het juiste moment had Albatros het vizier weer op scherp en vielen naast de doelpunten van René Havelaar vooral de Albatrosdames positief op. Albatros won verdiend met 18-16 en brengt zo de spanning enigszins terug in de 1e klasse F.

C1 trad in een volle Riederpoort gespannen maar gemotiveerd aan tegen Vitesse C1. De wedstrijd in de 1e klasse G was van belang voor de strijd om de koppositie en dat was aan de koppies in het veld af te zien. Albatros nam in de 1e helft een voorsprong (3-4) en stond deze in de tweede helft niet meer af: 6-8! Door deze winst heeft Albatros nu vijf punten voorsprong op de achtervolgers Vitesse en Sagitta en misschien kan de ploeg héél voorzichtig aan een kampioenschap gaan denken.

Het 2e seniorenteam kon het opnieuw niet bolwerken tegen Kinderdijk 2 en verloor met dezelfde uitslag als in de heenwedstrijd: 15-20. Het 3e verloor van het lager geplaatste Vriendenschaar en het 4e boekte een prima 9-12 overwinning bij Atlas 2 in Oost-Souburg.
A1 stond tegen RWA A1 binnen vijf minuten met 0-4 achter, maar liet zich toch niet van de wijs brengen. Bij rust was het gat al bijna gedicht (7-8) en via 10-10 liep Albatros goed spelend uit naar een voorsprong. Uiteindelijk ging de winst met 19-14 naar de thuisploeg.
Winst bij de jeugd was er voor A3 dat Nieuwerkerk A3 met 17-4 klopte en ook D1, E1 en F1 blijven dankzij de winst meedoen om het kampioenschap! Bij de B-jeugd was er alleen winst voor B6 dat met 3-1 van Scheldevogels B2 won.

Volgende week een beperkt thuisprogramma in de Develsteinhal en een uitwedstrijd van het 1e seniorenteam bij RWA in Rhoon.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.