Zwijndrechtse Twirlster naar het EK

17 januari 2011 door Ad van Herk
Zwijndrechtse Twirlster naar het EK

ZWIJNDRECHT - Twirlen dat is meer dan een stokje gooien. Twirlen is een sport waarbij bewegingen worden gemaakt met een baton. Het zijn meestal dans- en gymnastische bewegingen op verschillende soorten muziek. Het gebruik van de baton, de bewegingen en danspasjes bij elkaar op het ritme van de muziek maken het geheel tot een show. Belangrijk is het showelement: leuke bijpassende kleding en opvallende make-up. Eigenlijk kan je het twirlen het best omschrijven als een combinatie van turnen, ballet, ritmische gymnastiek en majorette."

Tijdens het NK twirlen vandaag 16 januari 2011 in Amsterdam heeft  Bonita de Ruiter van Accelerando Zwijndrecht zich geplaatst voor het  EK twirlen op 21 april tm 24 april 2011 in Tsjechie met nog 2 andere Nederlandse duo's.
 
Amber (rechts op foto)  van Gelder en Bonita (links) de Ruiter zijn op 12 december 2010 met het onderdeel Majorette duo tweede van Nederland geworden tijdens het Nk majorette in Almere
Vandaag is dit duo met het onderdeel duo twirling vierde op het Nk twirlen geworden.
Samantha Geerlof is dvandaag ook derde geworden met het onderdeel twee baton.
Iris Opmeer en Desiree de Ruiter zijn gisteren met duo twirling tweede geworden op het Nk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.