Sterke verdediging sv Conventus onvoldoende voor stunt tegen ongeslagen koploper

17 januari 2011 door Ad van Herk
Sterke verdediging sv Conventus onvoldoende voor stunt tegen ongeslagen koploper

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag niet voor een stunt kunnen zorgen tijdens de wedstrijd tegen de ongeslagen leider in het kampioenschap HVOS. Het Zwijndrechtse team wist dankzij een sterke verdediging de schade beperkt te houden tot slechts zes punten verschil, maar ging puntloos naar huis.

Met een tegenstander die negen plaatsen boven Conventus stond, wisten de in geel/zwart spelende dames dat HVOS waarschijnlijk een maatje te groot zou zijn. Met een sterke verdediging wist het team de ploeg uit Spijkenisse het wel moeilijk te maken. Na een 9 – 5 ruststand maakten beide teams het elkaar nog moeilijker, met als gevolg dat er in de tweede helft in totaal maar zes doelpunten vielen. Ondanks een 13 – 7 nederlaag, kon Conventus wel het veld met een opgeheven hoofd verlaten –HVOS had dit seizoen nooit eerder zo weinig in een wedstrijd tot scoren kunnen komen.

Waar de dames van Conventus vooraf geen punten hadden ingecalculeerd, stond er voor de heren een ruime overwinning in de verwachting. Tegen het puntloze Wings had het team eerder al ruim gewonnen en dit moest afgelopen zondag herhaald worden. Aangekomen in Den Haag bleek er echter geen scheidsrechter aanwezig te zijn, waarna het team met onverrichte zaken weer terug naar Zwijndrecht kon.

Het tweede herenteam kon voor de tweede maal in het huidige seizoen geen punten aan zijn totaal bijschrijven. Mede vanwege een lege wisselbank, kwam het team net tekort op HVV, dat vlak onder Conventus op de derde plaats in het kampioenschap stond. Conventus verloor de wedstrijd met 20 – 17.

Niet voor publicatie: Conventus Heren 1 is actief in de eerste klasse van de afdeling Zuid-Holland, het Dames 1 team in klasse 2B.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.