Verdachte van beroving Zwijndrecht in Rotterdam aangehouden

19 januari 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Een 30-jarige man uit Rotterdam is op maandagavond 17 januari in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou diezelfde dag in Rotterdam-IJsselmonde de auto van een 88-jarige man uit Rotterdam hebben weggenomen. Het slachtoffer zat in zijn geparkeerde auto en wilde net wegrijden, toen de verdachte plotseling aan de bijrijderskant instapte en zijn portemonnee wegnam. Het slachtoffer stapte daarop uit zijn auto, waarna de verdachte er met het voertuig vandoor ging. Kennelijk reed de man naar Zwijndrecht, waar rond 19.40 uur op het Sticht een 57-jarige vrouw uit Zwijndrecht van haar tas beroofd werd. Ook nu opende de man het bijrijdersportier en nam een tas van de vrouw weg. De dader liep terug naar ‘zijn’ eigen auto, met het slachtoffer achter hem aan. De man wist in zijn auto in te stappen en weg te rijden. Het slachtoffer probeerde de auto te openen en werd meegesleurd, met verwondingen aan haar pols, haar knieën, haar ellebogen en haar voorhoofd tot gevolg. De man reed vervolgens weg in onbekende richting.
Na zijn aanhouding werd snel duidelijk dat de man niet alleen verdacht wordt van de diefstal van de auto in Rotterdam, maar dat hij ook verdacht wordt van de beroving in Zwijndrecht. De politie in Rotterdam neemt de beroving dan ook in haar onderzoek mee.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.