Vogels winnen gemakkelijk van hekkensluiter

30 januari 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - VVGZ had een nare week achter de rug met nederlagen tegen Zaamslag en VCK voor de beker. Dit was alleen weg te poetsen met een goede zege en dat moest dan gebeuren tegen het puntloze Dauwendaele.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Sjaak Versteeg begonnen de Vogels in deze belangrijke wedstrijd in de volgde elf: vd Borst- Bezemer, Versteeg, Los, Watamaleo- S.Vermeulen, K.Vermeulen, v.d.Pol- Darlison, Dell Avo, Zwaan. Vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer richting het blauw/gele doel maar in het eerste kwartier ontstonden er niet echt goede kansen.

De eerste tegenaanval betekende echter meteen een doelpunt: een diepe bal werd verkeerd verwerkt door Raymond Watamaleo en het lobje over Gerard v.d. Borst betekende de 0-1 en vele dachten toen: “het zal toch niet gebeuren dat ….”. De Vogels rechtten echter de rug en onder aanvoering van de steeds inschuivende Rick Versteeg en met goed breedtespel en een hoog tempo oefenden de Vogels zoveel druk uit dat een goal wel moest vallen. Het was Michael Dell Avo die met een lage, harde schuiver vanaf rechts de gelijkmaker binnen schoot. Even daarna een goede actie van Erik Zwaan, die steeds goed buitenom kwam, en zijn voorzet werd door Kevin Vermeulen en zijn tegenstander over de doellijn gewerkt.  De voorsprong gaf rust en het was even later bijna 3-1 toen Jeroen Bezemer met een mooie actie binnendoor met links de lat beroerde.

Man of the match Rick Versteeg passt
Meteen na rust de beslissing: Rick Versteeg soleerde door het strafschopgebied en legde de bal breed op Michael die met een fraai overstapje Kevin alleen voor de goalie bracht: 3-1. Na rust was Tjardo Boom  in de ploeg gekomen voor Dennis vd Pol en ook in de tweede helft was het voetballen op 1 helft. Het onmachtige Dauwendaele kon het hoge tempo niet meer bij houden en zakte nu geheel in op eigen helft. Michael kwam alleen voor de keeper en stuitte een keer op de doelman en zag een lob op de lat belanden. Verder kansen voor Stefan Zwang, die was ingevallen voor Stephan  en ook mogelijkheden voor Darlison. Gescoord werd nog eenmaal en dat was een fraaie goal: Raymond stoomde aan de linkerkant op en zijn mooie wegdraaiende voorzet werd door de goed spelende Darlison binnen gekopt. Rest te melden dat Robert Kleinjan inviel voor Raymond en het sportieve Dauwendaele halverwege de 2e helft met 10 man kwam te staan door een rode kaart. Eindstand 4-1 en in 1C werd nog een 1 wedstrijd gespeeld: Zaamslag won met 1-3 bij GPC Vlissingen en deze laatste ploeg is zaterdag op het Noordpark de  tegenstander van de Vogels.

Het 3e speelde voor de competitie tegen Bruse Boys 2 en opnieuw verspeelde de koploper punten. Nu werd het in een matige wedstrijd 1-1. Op de Noord speelde C1 voor de competitie tegen nummer 2 Hardinxveld C1. Vooral in de 2e helft ontspon zich een heel leuk duel waarbij Hardinxveld weliswaar de iets betere ploeg was maar C1 via Patty op voorsprong kwam. Daarna nog een paar kansen en het hard werkende C1 leek te zegevieren, maar  een terechte strafschop voor Hardinxveld in de laatste minuut betekende alsnog de gelijkmaker.