Handbalheren sv Conventus nemen sportief revanche op ETC

07 februari 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Na vier maal op rij met één doelpunt verschil van ETC te hebben verloren, hebben de handbalheren van sv Conventus sportief revanche genomen op het team uit Hoogvliet. In een spannende wedstrijd was de Zwijndrechtse ploeg dit maal iets sterker en pakte een felbegeerde overwinning. Door de afwezigheid van beide basiskeepsters kon het eerste damesteam tegen ODIS geen vuist maken en verloor een belangrijke mogelijkheid op punten.

Voor de heren van Conventus stond er tijdens de wedstrijd tegen ETC veel op het spel. De twee kampioenschappunten die gepakt konden worden waren waarschijnlijk minder belangrijk dan het halen van revanche, nadat het team vier keer op rij met één punt verschil had verloren. Met een fitte selectie kende de wedstrijd een spannende opening, met een gelijk opgaande strijd. Pas in de laatste tien minuten pakte Conventus een kleine voorsprong en ging zo met een 11 – 9 voorsprong de rust in.

Conventus keerde in de tweede helft sterker terug en kon, mede dankzij een sterke verdediging, de voorsprong sterk uitbreiden tot uiteindelijk zelfs zes punten. Meerdere gemiste kansen gaf ETC in de slotfase nog de kans om terug te komen tot twee doelpunten verschil, maar uiteindelijk kon Conventus zijn voorsprong behouden om met 20 – 18 te zegevieren.

Bij het eerste damesteam van Conventus lagen er tegen ODIS goede kansen. Het team stond slechts één plaats boven Conventus en na de goede reeks wedstrijden, waarin het Zwijndrechtse team vorige week tegen Verburch nog een punt pakte, lag een overwinning in de verwachting. De afwezigheid van zowel de eerste- en de reservekeepster moesten deze verwachtingen temperen. Een goede wedstrijd van de in geel/zwart spelende dames kon het gemis in het doel niet goedmaken, waardoor het team met 13 – 21 verloor.

De tweede seniorenteams van Conventus konden eveneens geen punten scoren. Het tweede damesteam verloor van Indus’67 met 7 – 14, terwijl het Heren 2-team met 28 – 32 een onverwachte nederlaag leed.