Albatros C1 eerste zaalkampioen van het seizoen 2010-2011

07 februari 2011 door Ad van Herk
Albatros C1 eerste zaalkampioen van het seizoen 2010-2011

ZWIJNDRECHT - Korfbalvereniging Albatros heeft haar eerste kampioen van het zaalseizoen kunnen begroeten. C1 werd ongeslagen kampioen in de 1e klasse door de uitwedstrijd bij Fortissimo met 7-9 te winnen. Door dit kampioenschap heeft de ploeg zich geplaatst voor het NK voor districtsteams op 19 maart in Barneveld.

De zenuwen waren duidelijk aanwezig in de sporthal in IJsselstein, maar de kleine voorsprong kon de gehele wedstrijd vastgehouden worden. Albatros C1 kan de resterende drie zaalwedstrijden nu aangrijpen om de ongeslagen status te handhaven en zich voor te bereiden op het Nederlands kampioenschap.

Het was sowieso een goeie dag voor de jeugdteams, want er werden vele overwinningen geboekt. Zo werd er gewonnen door de koplopers C2, C4 en E1, maar ook door B4, B6, DM3,  E2, E3 en F2.

Albatros BM5 boekte bovendien haar eerste overwinning. De meiden van Iris en Annelies waren optimaal gemotiveerd en hadden bovendien heel veel afvang, Het brutale Emergo B1 had in de Develsteinhal niets in te brengen en via een 4-0 ruststand ging de winst heel verdiend met 6-1 naar Albatros. 

De onderlinge competitie tussen het KOAG en Albatros werd met 3-1 gewonnen. Zowel senioren 1, 3  als A2 wonnen van hun Krimpense tegenstanders. Alleen het 2e moest de winst in een ongelukkige slotfase aan KOAG 2 laten: 18-19.

Het vlaggenschip leek nog iets vermoeid van de doordeweekse bekerstrijd tegen DeetosSnel/Volhuis en kwam moeizaam uit de startblokken. De dames namen scorend het voortouw en toen brak een strafworprijke wedstrijd aan. KOAG gebruikte redelijk wat fysieke kracht in het afstoppen van met name de snelle Chantal Cornfield. Uiteindelijk kon Albatros het zich veroorloven om vier stippen te missen en alsnog met 17-16 te winnen.

Albatros 3 had weinig moeite met het laag geplaatste KOAG 3: 15-7 en A2 herstelde zich van het puntenverlies van de laatste weken met een makkelijke 12-3 overwinning op KOAG A2.

A1 en tegenstander Korbis A1 begonnen voortvarend aan hun wedstrijd, want na 10 minuten prijkte er een 7-5 tussenstand op het scorebord.  Daarna stagneerde de scoringsdrift bij beide teams en gooide de tegenstander uit Waddinxveen de botte blijl er regelmatig in. Bij rust leidde Albatros met 10-7 en toen de scheidsrechter in de tweede helft het fysieke spel van Korbis ging straffen met vrije ballen en strafworpen werd het verschil snel groter. Uitslag: 18-10.

A.s. zaterdag een beperkt thuisprogramma voor de korfballers van Albatros en beslissende uitwedstrijden voor A2, A3 en E1 bij respectievelijk Bolnes A1, OZC A2 en Kinderdijk E1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.