Handbaldames sv Conventus blijven met lege handen na wedstrijd tegen Roda’71

14 februari 2011 door Ad van Herk
Handbaldames sv Conventus blijven met lege handen na wedstrijd tegen Roda’71

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus zijn er afgelopen zondag niet in geslaagd om punten mee naar huis te nemen. Het team kwam ondanks een goede wedstrijd net tekort voor de overwinning op het Rotterdamse Roda’71.

Met een tegenstander die vier plaatsen boven Conventus in het kampioenschap staat, ging de Zwijndrechtse club de wedstrijd als ‘underdog’ in. Na een serie goede wedstrijden leek echter van alles mogelijk. Maar in de eerste helft liep het handbalspelletje bij Conventus niet optimaal, waardoor het team al snel tegen een achterstand van enkele punten aan moest kijken. Na een 9 – 6 ruststand begon het team van coach André Schoenmakers beter in zijn spel te komen en deden de dames van Conventus niet meer onder voor Roda. De drie punten achterstand konden echter niet meer goed worden gemaakt, wat resulteerde in een 18 – 14 nederlaag.

Het eerst herenteam van Conventus was afgelopen weekend vrij, al werd er wel een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld met een team dat bestond uit enkele spelers uit het Conventus 1 en 2, gecombineerd met een groot deel van het A-junioren team. De wedstrijd tegen Indus was voornamelijk bedoeld om verschillende wissels te gebruiken, maar in de hitte van de strijd wilden beide partijen erg graag winnen. Na een goede eerste helft, gaf het team in de tweede helft zes punten voorsprong weg. In een spannende laatste vijf minuten was het uiteindelijk toch Conventus die aan het langste eind trok en met 17 – 19 won.

Conventus Dames 2 net als het eerste damesteam puntloos. Het verloor van TOGB met 22 – 17.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.