Pelikaan in de slotfase naast SSV’65

20 februari 2011 door Ad van Herk
Pelikaan in de slotfase naast SSV’65

ZWIJNDRECHT - In de begin fase waren er al kansen voor beide teams.  Timo Epping reageerde goed op een vrije trap van SSV’65 en aan de andere kant een aanval van Pelikaan die eindigde bij een mogelijkheid voor Jeffrey Cornfield. Zowel de thuisploeg als de gasten bleven zoeken naar de openingstreffer. Na een verkeerde terugspeelbal werd deze opgepakt door Pelikaan, het schot wat daar uit voort kwam werd weggewerkt door Roy Sallet van SVV’65. Even later een prima corner van Jeffrey Cornfield die Erwin van Dis bereikte, zijn kopbal werd over de lat getikt. Pelikaan bleef druk zetten, Randy Kroos troefde zijn tegenstander af en kon de bal goed voorzetten op Marcel Dijkstra. De nummer 9 kwam een neuslengte te kort om de bal goed te raken. Bij SSV’65 brak Thomas Mattheijer door, Timo Epping liet zien 1 op 1 een uitstekende keeper te zijn en redde zijn ploeg van een achterstand. Met een 0-0 op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft was minder goed van beide teams, Pelikaan leed onnodig bal verlies en speelde onder hun niveau. Ook bij SSV’65 lukte het allemaal wat minder. Echt hoogstaand voetbal kregen de toeschouwers niet te zien.  Na een buitenspel situatie die scheidsrechter Zwam niet toekende moest Martijn Verhoeff ingrijpen. Net voor de achterlijn liet de speler van SSV zich gewillig vallen en kreeg het een penalty mee. Mitchell van Belzen schoot deze achter Timo Epping. Pelikaan op een 0-1 achterstand. Met nog 10 minuten op de klok werd het erop of eronder voor de ploeg van Michel de Raad. Na een overtreding op Pelikaan werd de bal weggetrapt door SSV, daar werd door Pelikaan wat van gezegd, en kreeg de in vorm zijnde Jeffrey Cornfield zijn 2e gele kaart en kon het veld verlaten. Pelikaan zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren, dat lukte in de 89e minuut. Een vrije trap, genomen door Wesley Neeskens, belande boven in de linkerhoek en zo onthoudbaar voor Roy Sallet. Pelikaan had de wedstrijd nog naar zich toe kunnen trekken in de blessure tijd. Martijn Verhoeff onderschepte de bal en kon doorlopen tot dat hij oog in oog kwam te staan met keeper Roy Sallet, zijn schot ging maar net over. De verdediger had zich onsterfelijk kunnen maken, helaas mocht het niet zo zijn. De 1-1 bleek een terechte uitslag. Al had pelikaan recht op een penalty in de eerste helft, die door scheidrechter Zwam weggewuifd werd.

Volgende week gaat Pelikaan op bezoek bij Oostkapelle. Thuis werd er met 1-2 verloren, tijd om dit recht te gaan zetten.
Tom Koetenruiter werd als man of the match uitgeroepen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.