VVGZ behaalt derde zege op rij

20 februari 2011 door Ad van Herk
VVGZ behaalt derde zege op rij

ZWIJNDRECHT - De hoofdmacht van de Vogels kon de weg naar boven verder inslaan met een goed resultaat tegen Bruse Boys. Op het koude Noordpark weer een competitiedebuut voor een A- junior: de 17- jarige Mike Roodhorst speelde zijn eerste wedstrijd in de basis als middenvelder  en dat toont weer eens aan hoe belangrijk onze jeugdafdeling is voor de vereniging.

De Vogels startten met de volgende elf:  vd Borst- S.Vermeulen, Versteeg, de Geus, Watamaleo- Roodhorst, K.Vermeulen,Los- Darlison, Dell Avo, Yeboah. Dennis v.d. Pol was net terug van vakantie en ook de weer herstelde Tjardo Boom zat met Abdel Baddoe en Stefan Zwang op de bank. Vanaf het begin speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Bruse Boys. De Zeeuwen lieten zich terugzakken op eerste helft en vooral in de eerste 20 minuten gebeurde er eigenlijk nauwelijks iets en maakten de Vogels een wat matte indruk.

De eerste kans was voor de paarse Boys, maar Gerard redde. Even daarna een reuzekans voor de Zeeuwen toen vanaf links de bal schuin alleen voor Gerard snoeihard werd ingeschoten maar de bal ging net voorlangs. Daarna een betere fase voor de Vogels en er ontstonden kansen: eerst voor Michael die zijn inzet met links zag gestopt door de uitstekende Bruseboyskeeper. Daarna een mooie diepe bal van Stephan die Michael alleen voor de keeper zette aar opnieuw redde de goalie. Meteen de volgende kans toen een prachtige wegdraaiende voorzet schitterend werd ingekopt door opnieuw de zeer actieve Michael, maar de reactie van de keeper was zeker zo mooi.  Net voor rust een mooie 1-2 tussen Kevin en Richard, die de laatste alleen voor de keeper bracht maar opnieuw geen doelpunt. De laatste kans was aan de andere kant: een B.B.- aanvaller mocht in buitenspelsituatie doorgaan en helemaal alleen voor Gerard was de speler veel te besluiteloos en werd het gevaar gepareerd door Gerard.

Na rust de onverwachte openingstreffer: Richard Yeboah trok van de linkerkant naar binnen en haalde knap uit in de kruising en dat betekende de 1-0. Het onberekenbare Bruse Boys bleef echter loeren en na een diepe bal op de rechterspits werd diens inzet door de inglijdende Raymond van richting veranderd over Gerard heen. Daarna een hele matige fase waarin beide ploegen grossierden in balverlies. Na 20 minuten kwam Dennis voor Darlison, die goed was gestart maar wat was weggezakt. Kevin ging rechtsbuiten spelen en na 5 minuten namen de Vogels opnieuw de leiding. De opgerukte Raymond liet een prachtige voorzet los die Michael Dell Avo met binnenkant voet prachtig binnen volleerde in de lange hoek.

De prachtige 2-1 door Michael Dell Avo
Dat leek de beslissing en het was dan ook bijna beslist toen Richard op de paal schoot. Maar de Zeeuwen bleven aandringen en de Vogels zakten te ver terug en riepen het onheil over zich af: VVGZ kreeg de bal niet meer goed weg en via een scrimmage werd de bal met een boog over Gerard gekopt. De Vogels leken genoegen te moeten nemen met een punt maar het geluk was dit keer aan onze zijde: Richard met een aanval over links die met een prima actie de heel goed inkomende Kevin Vermeulen bediende en dat betekende de 3-2 en dat betekende de beslissing in een moeizame wedstrijd van de Vogels, maar zo zei trainer Johan v.d. Werff na afloop: “slecht spelen en toch winnen, is ook een kwaliteit en dit keer hadden wij eens geluk”.
Met deze zege stegen de Vogels opnieuw een plek in 1C en als de inhaalwedstrijden de nodige punten opleveren ligt een plaats bij de eerste 4 binnen bereik.

Foto: Jan Boom

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.