Succesvol weekend voor de handbalteams van sv Conventus

21 februari 2011
Succesvol weekend voor de handbalteams van sv Conventus

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (20 februari 2011) - De afgelopen weekend gespeelde handbalwedstrijden zijn voor sv Conventus bijzonder succesvol verlopen. Het eerste damesteam zorgde voor sensatie door titelkandidaat Savosa met overmacht te verslaan, terwijl Conventus Heren 1 in een thriller Saturnus / Atomium combinatie nipt wist te verslaan.

 Met titelkandidaat Savosa als tegenstander, leken er afgelopen zondag weinig kansen te liggen voor Conventus. Al snel in de wedstrijd bleek de tegenstander iets te zijn gehavend, waardoor Conventus binnen een kwartier op een verrassende 7 – 1 voorsprong kwam te staan. Met deze voorsprong verslapte het spel iets, waardoor Savosa tot 9 – 4 in de rust terug kon komen. In de openingsfase van de tweede helft liet Conventus het gat zelfs teruglopen naar twee punten, waarna het team weer beter in haar spel kwam en in korte tijd een korte voorsprong kon nemen. Uiteindelijk pakte Conventus een verrassende 17 – 9 zege.

 Het eerste herenteam van Conventus vond afgelopen weekend in Saturnus / Atomium combinatie een gelijke tegenstander. Vanaf de openingsminuten ging het scoreverloop volledig gelijk op, al was Conventus constant wel het team dat het voortouw nam. Na een 12 – 12 ruststand, leek het tot tien minuten voor het eindsignaal alle kanten op te kunnen gaan. Pas met drie minuten op de klok kon Conventus een voorsprong van drie punten pakken, wat het team van coach Hans van der Wiel niet meer uit handen gaf en met 26 – 23 zijn zevende overwinning pakte.

 Het tweede damesteam kon als enige team geen punten voor het kampioenschap pakken, het team verloor met 11 – 20 van Oliveo. De wedstrijd van Conventus Heren 2 werd vroegtijdig door tegenstander Stompwijk afgezegd, wat het Zwijndrechtse team een 10 – 0 zege opleverde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.