Snel en doortastend handelen leidt tot aanhouding verdachten

23 februari 2011
Snel en doortastend handelen leidt tot aanhouding verdachten

ZWIJNDRECHT -Snel en doortastend handelen van een getuige en van agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft tot de aanhouding van twee verdachten van 20 en 24 jaar uit Utrecht geleid.

Op 22 februari zag een 35-jarige man uit Zwijndrecht twee mannen zich verdacht ophouden bij de centrale toegangsdeur van een flat aan de Admiraal Trompstraat. De mannen woonden daar niet, maar wisten de toegangsdeur wel open te krijgen. Toen de getuige één van hen in bovenin het trappenhuis aansprak, werd deze man direct agressief en gaf hij de getuige een flinke duw, waarbij hij met zijn rug hard tegen de trapleuning aankwam.

Als deze getuige over de reling was gevallen, was hij meerdere verdiepingen naar beneden gevallen. De getuige wist echter overeind te blijven en rende direct achter de agressieve man aan. Eenmaal beneden spoot deze man de getuige met een spray in het gezicht en hij wist te ontkomen. De getuige gaf echter niet op en rende nog achter de man aan. Hij vond deze man niet, maar wel zijn maat, die in de buurt in een geparkeerde auto zat en wegreed.

De politie werd gebeld en diverse agenten keken direct naar de auto uit. Op de A15 zagen agenten de auto en haalden zij er collega’s bij. Op de snelweg bij Papendrecht werden de twee vervolgens aangehouden. Het verkeer moest daarvoor korte tijd worden stilgelegd. De mannen hadden messen en inbrekersgereedschap bij zich, wat in beslag werd genomen. Ook de auto werd naar het bureau meegenomen. Het busje (traan)gas werd overigens niet aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het slachtoffer had behoorlijk last van zijn ogen en keel, maar was wel in staat aangifte te doen.

Bij hun aanhouding bleken de vermoedelijke daders in het bezit van een aantal kunststof stroken, zgn “Flippers” waardoor zij zonder schade te veroorzaken in woningen kunnen binnenkomen. Ook bleek één van de verdachten in het bezit van een klein sieradendoosje met daarin 2 vermoedelijk gouden oorbellen/ oorknopjes. Het opschrift van het doosje is: “Speyer Zwaga goudsmid-juwelier–horloger, winkelcentrum Walburg Zwijndrecht.” Deze juwelier zit overigens al 12 jaar niet meer in dit winkelcentrum.


De politie zoekt de rechtmatige eigenaar van de oorknopjes. Wie denkt dat hij dat is, wordt gevraagd contact opnemen met de politie onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.