Bizar ongeval door dronkenschap op A16

24 februari 2011

ZWIJNDRECHT -Op de A16 bij Zwijndrecht hield de politie op dinsdag 22 februari een Duitse vrachtwagenchauffeur aan. De tankvrachtwagen was geladen met methanol / propanol. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en moest hij door de politie tegen de grond gewerkt worden.  

Hij verklaarde van zijn eigen lading te hebben gedronken. Opmerkelijk, want methanol is een bij innaem giftige alcoholverbinding; Het leidt o.a. tot blindheid en uiteindelijk tot de dood. Inname van methanol leidt namelijk tot ophoping van methaanzuur dat een giftige bloedspiegel veroorzaakt. Vervolgens kan degene die het ingenomen heeft plotseling geheel of gedeeltelijk blind worden en bij een voldoende hoge dosis sterven aan een ademstilstand.  

Propanol is ook een alcohol, maar is een reinigingsmiddel, voornamelijk gebruikt in de chemische industrie.   Beide dus niet geschikt voor consumptie. 

De Duitser is ingesloten en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en het plegen van verzet bij aanhouding. Ook is zijn rijbewijs ingenomen. Nu maar hopen dat hij niet echt van zijn lading heeft gedronken... want in dat geval kon het wel eens zijn dat de politie hem dood in zijn cel vindt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.