VVGZ boekt vierde achtereenvolgende zege

27 februari 2011 door Ad van Herk
VVGZ boekt vierde achtereenvolgende zege

ZWIJNDRECHT - Het 1e van de Vogels toog naar Stedoco uit Hoornaar waar de Sterk Door Combinatie een prachtig complex bespeelt met een fraaie kantine en toebehoren. De Vogels startten met de volgende elf:  vd Borst- v.d. Pol, Versteeg, de Geus, Watamaleo- S.Vermeulen, K.Vermeulen,Los- Darlison, Dell Avo, Yeboah. Dennis v.d. Pol dus weer op de rechtsbackpositie en Tjardo Boom, Erik Zwaan en Dave van ’t Hof zaten op de bank. Stedoco begon voortvarend aan de wedstrijd; het joeg de Vogels meteen op en met goede combinaties werden de Vogels op eigen helft vastgepind.

Toen de storm na een kwartier was geluwd, bleek dat er wel degelijk mogelijkheden lagen voor de Vogels. Elke diepe bal zorgde voor gevaar bij Stedoco, want er lag veel ruimte achter de trage defensie van de roodzwarten. Een mooie lange bal van Stephan Vermeulen bereikte Darlison die echter op de keeper stuitte. Na 18 minuten een grote kans voor Stedoco toen via een aanval over veel schijven de vrije man op links werd bereikt en de inzet ging net voorlangs. Meteen daarna een goede mogelijkheid voor de Vogels: Rick Versteeg met de lange bal op Kevin Vermeulen die op Michael Dell Avo verlengde, maar opnieuw redde de goalie. Na 25 minuten was het wel raak voor de Vogels:  de weer onvermoeibare Kevin, die na een aarzelend begin een prima wedstrijd speelde, soleerde op snelheid door de Stedoco- defensie en  trok de bal terug op de inkomende Richard Yeboah, die de 0-1 aantekende.

De Vogels draaiden nu de rollen om en joegen nu Stedoco op en dat leverde veel balverlies op voor de thuisploeg. Het leverde o.a. een kans op voor Michael, die na een vrije trap van Kevin de door de keeper geloste bal op de keeper strandde. Vijf minuten na de eerste goal was het weer raak; een mooie steekbal van Michael bracht Kevin alleen voor de keeper, die hij passeerde en toen werd aangetikt door de keeper. Dat betekende een strafschop en slechts geel voor de goalie. De penalty werd onberispelijk benut door Kevin: 0-2.oor Kevin Vermeulen
Het slotakkoord in deze eerste helft was voor de Vogels toen Kevin Darlison diep stuurde, die te snel was voor zijn opponent en ook in kansrijke positie werd gevloerd. Dat betekende al de 4e gele kaart die de strenge, consequent fluitende Haagse referee aan de thuisploeg gaf.

Na rust begon Stedoco fel aan de tweede helft maar dat ebde al weer snel weg. Al vroeg in de tweede helft kwam Erik Zwaan voor Richard en de eerste grote kans was voor de Vogels: Erik zette de veelvuldig diepgaande Kevin alleen voor de goalie maar de keeper dwong Kevin teveel naar de buitenkant. Daarna nog veel mogelijkheden  op een uitbraak voor de Vogels en niets stond weer een flinke zege in de weg. Het onmachtige Stedoco werd echter een kwartier voor tijd in het zadel geholpen door een flink misverstand in de Vogelsdefensie: Tycho Los ruimde een bal verkeerd en met geen Stedocospeler in de buurt kopte Rick de hoge bal terug op Gerard, die echter net zijn doel had verlaten. Dat betekende de totaal onverwachte 1-2 en de thuisploeg rook bloed en zo werd het nog een heet kwartiertje. Vooral de verre ingooien zorgde voor veel gevaar door de lange mensen van Stedoco en Raymond had geluk dat hij een harde voorzet net over zijn eigen doel kegelde. Tien minuten voor tijd kwam Tjardo voor Darlison en net voor tijd Dave van ’t Hof voor Michael en na een aantal hachelijke momenten bleef het gelukkig 1-2 en waren de punten binnen.

Foto Jan Boom

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.