Weer twee kampioenen bij Albatros

27 februari 2011 door Ad van Herk
Weer twee kampioenen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros heeft gisteren twee nieuwe zaalkampioenen bijgeschreven. De jeugdteams C4 en D1 wonnen hun wedstrijd en werden daarmee onbereikbaar voor de concurrentie. De feestjes worden in een latere thuiswedstrijd gevierd.


D1 kwam bij Vriendenschaar D1 nog wel met 1-0 achter, maar won toch ruim met 6-11. C4 won ook in Hardinxveld en kon zich na de 2-8 winst kampioen noemen.
Nog even in de wachtkamer gaan de juniorenteams A3 en A5. A3 kon een ruime voorsprong vlak na rust (8-3) tegen het Bodegravense Vriendenschaar A1 niet vasthouden en verloor met 10-12. A3 moet nu zaterdag winnen van RWA A2 om alsnog de taart te mogen aansnijden.

A5 speelde heel slecht bij Nikantes en verloor met 8-4. A.s. zaterdag krijgt ook A5 een nieuwe kans tegen Olympia (S) A1. Prima overwinningen voor D4 (0-14 bij Nikantes D2) en B2 en B4.
Albatros 1, 2 en 3 speelden afgelopen zaterdag bij en tegen KOAG in Krimpen a.d. IJssel. Albatros 3 kon het tot vlak voor rust goed bolwerken bij staartploeg KOAG 3, maar kreeg het geslagen gaatje niet dicht en verloor uiteindelijk met 21-13.
Het 2e telde twee invallende juniorendames en zag in de eerste helft aanvoerder Clen Bezemer uitvallen met een enkelblessure waardoor Wim van Huizen aan zijn tweede wedstrijd moest beginnen. Albatros bleef wel constant aan de goede kant van de score en won verdiend met 11-12.

Albatros 1 begon sterk tegen KOAG 1 en na een kwartier prijkte een 5-5 tussenstand op het scorebord. Albatros, dat aantrad met Nathalie Hoogendoorn op de plaats van Chantal Cornfield, nam zelfs een driepunten voorsprong, maar bij rust was de voorsprong minimaal: 7-8. Na rust zag men een onherkenbaar Albatros dat grossierde in slechte schoten en daardoor geen enkele aanspraak meer mocht maken op de overwinning. KOAG liep gemotiveerd uit naar 14-9 en zag Albatros in het eerste kwartier na rust dus slechts één keer scoren. Het meegereisde Zwijndrechtse publiek keerde na de 15-13 nederlaag teleurgesteld huiswaarts.

A.s. zaterdag de belangrijke wedstrijden voor A3 en A5 en het laatste thuisprogramma voor de selectie. A1 opent om 17.10 uur tegen het lager geplaatste Tempo A1, vervolgens speelt het 2e tegen Tempo 2 en ontmoet het vlaggenschip het reeds gedegradeerde Dijkvogels om 19.30 uur. Het 3e sluit om 20.50 uur de rij tegen Merwede 2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.