O & O deed mee aan tweede EK-kwalificatiewedstrijd

27 februari 2011 door Ad van Herk
O & O deed mee aan tweede EK-kwalificatiewedstrijd

ZWIJNDRECHT - Zondag vond in Roermond de tweede EK-kwalificatiewedstrijd turnen heren plaats. De Zwijndrechste Gymnastiekvereniging O & O was hierbij met een zevental turners vertegenwoordigd.

De O & O-turners Bart Deurloo, Melvin Ornek, Axel Quist, Martijn Kuikman en Shaun Roubos turnden allen de meerkamp. Anthony van Assche turnde de toestellen voltige, ringen en brug. Boudewijn de Vries  beproefde zijn kansen alleen op het onderdeel voltige.
In de loop van de week wordt de definitieve afvaardiging naar de in Berlijn te houden   Europese kampioenschappen bekend gemaakt.


Epke Zonderland en Jeffrey Wammes hebben beiden een beschermde status en moeten alleen vormbehoud tonen. Daarnaast heeft Bart Deurloo vorige week in Heerenveen en nu in Roermond aangetoond in een goede vorm te verkeren. Hij is zo goed als zeker van afvaardiging.
Hiernaast zijn er nog drie plaatsen te vergeven. Vanwege zijn uitstekend optreden in Roermond isYuri van Gelder één van de kanshebbers voor zijn specialiteit ringen. Maar ook de O & O-turner Anthony van Assche maakt kans op het onderdeel ringen. Kwam hij in Heerenveen slechts 0,05 pnt tekort voor de gestelde limiet, in Roermond wist hij precies op de eis van 14,70 pnt uit te komen. Hij eindigde met deze score  als tweede achter Yuri van Gelder. Ook op de onderdelen voltige en brug eindigde Anthony op de tweede plaats.

Na een tegenvallend optreden in Heerenveen revancheerde Melvin Ornek zich volledig in Roermond en behoudt hiermee uitzicht op EK-deelname. Met een totaalscore van 84,05 pnt. pakte hij de winst op de meerkamp voor zijn ploeggenoot Bart Deurloo die met 82,75 pnt tweede werd. Verrassend was het optreden van Axel Quist. De achttienjarige Quist eindigde met 78,45 pnt als derde op de meerkamp. Martijn Kuikman werd met 76,35 pnt vijfde en Shaun Roubos met 71,45 pnt zevende.
Vanwege een tegenvallend optreden op het onderdeel voltige zag Boudewijn de Vries zijn mogelijke EK-ticket in rook opgaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.