Conventus Dames 1 verrassen met gelijkspel tegen Snelwiek

28 februari 2011
Conventus Dames 1 verrassen met gelijkspel tegen Snelwiek

ZWIJNDRECHT (27 februari 2011)- Na enkele dagen eerder de nummer twee in het kampioenschap te hebben verslagen, hebben de handbaldames van sv Conventus tegen de nummer drie een eveneens verrassend gelijkspel behaald. Op de dinsdagavond speelde het team een bijzonder sterke wedstrijd, welke eindigde in een 11-11 eindstand. Afgelopen zondag kwam hetzelfde team tegen Hermes net tekort om punten te pakken. Ook het eerste Herenteam kon zondag geen zege mee naar Zwijndrecht nemen.

Conventus Dames 1 moest de afgelopen week flink aan de slag met twee dagen na de overwinning op Savosa, direct een wedstrijd tegen Snelwiek. Ondanks dat Snelwiek één plaats onder Savosa in het kampioenschap staat, verscheen het Rotterdamse team wel met een sterkere bezetting op het veld. De wedstrijd werd een ware thriller, waarin de Zwijndrechtse dames mogelijk wel hun beste wedstrijd van het seizoen speelden. Na een minimaal verschil in de rust, kon het team na zestig minuten speeltijd een zwaarbevochten gelijkspel binnenhalen.

Hoe sterk het eerste damesteam op dinsdag was, hoe verzwakt het team afgelopen zondag was. Maar liefst zes speelsters ontbraken, wat een geïmproviseerd team als gevolg had. Met het zwakke Hermes als tegenstander leek Conventus echter niet direct kansloos. Al snel bleek echter dat Hermes de zwakke punten van het gehavende Conventus goed wist te lokaliseren en wist hier veelvuldig gebruik van te maken. Na een 6 – 8 achterstand, kon Conventus in de tweede helft nog wel een tegenaanval inzetten, maar kwam met 11 – 12 één puntje tekort voor een gelijkspel.

Ook het eerste herenteam van Conventus was gehavend als gevolg van afwezigen. Dit had als gevolg dat junioren keeper Brent Kool voor het eerst een volledige wedstrijd in het eerste van Conventus mocht keepen, wat hem verdienstelijk af zou gaan. Als gevolg van de afwezigen kon Conventus niet de vuist maken tegen Gemini, dat twee plaatsen boven Conventus staat, als waar het team op hoopte. Nadat het team in de rust al vier punten achterstond, kon het ondanks het uitvallen van Patrick de Ruiter nog wel terugkomen tot op enkele doelpunten, maar zag de stand in de slotfase oplopen tot 29 – 22.

De tweede teams presteerden zondag aanzienlijk beter. Conventus Dames 2 versloeg Indus ’67 met 9 – 16, waarna het tweede herenteam in een wedstrijd tegen Roda ’71 twee kampioenschapspunten wist te pakken dankzij een 20 – 24 overwinning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.