Joyrider (17) tot stilstand gekregen na dollemansrit

05 maart 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging door Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht een 17-jarige knul aangehouden voor onder meer joyriding.

De knul had zonder toestemming van zijn vader zijn autosleutels gepakt en is met de auto gaan rijden. Onderweg stapte er nog een vriend (ook 17) in waarna de te jonge bestuurder met hoge snelheid door Hendrik-Ido-Ambacht scheurde. Dit viel surveillerende agenten op waarop zij erachteraan gingen en de bestuurder een stopteken gaven. Dit negeerde de 17-jarige waarop de achtervolging werd ingezet. De joyrider reed hierbij erg hard, volgde niet de verplichte rijrichtingen, probeerde de politie de pas af te snijden en reed tegen het verkeer in.

Uiteindelijk wisten de agenten de auto klem te rijden in de omgeving Burg. Jansenlaan in Zwijndrecht. Beiden inzittenden werden aangehouden en afgevoerd. De auto is voorlopig in beslaggenomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.