Eerste boom langs nieuwe Burgemeester Jansenlaan

14 maart 2011 door Ad van Herk
Eerste boom langs nieuwe Burgemeester Jansenlaan

ZWIJNDRECHT - Henk Mirck (wethouder openbare ruimte) plante op maandagmorgen 14 maart 2011 de eerste van in totaal 54 bomen langs de nieuwe Burgemeester Jansenlaan. Deze handeling staat symbool voor het einde van de reconstructie die in zicht komt. Mirck plant een acer cappadocicum (esdoorn).

Voor de reconstructie moesten er veel bomen wijken. Met de herplant van de bomen en talloze struiken krijgt de Burgemeester Jansenlaan een groen aanzien terug en daarmee de allure van een heuse laan.

Laatste loodjes
De werkzaamheden begonnen in 2010 en zijn in april definitief achter de rug. Er zijn nog wat laatste loodjes. De tegelfietspaden tussen het LOC@ en winkelcentrum de Passage worden geasfalteerd. Ook in de Laurensvliet en de Saturnusstraat worden de komende tijd nog werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf eind maart is de Jansenlaan weer volledig open voor het verkeer.

 Bloembollen
De door het wijkplatform Noord aangelegde bollenveld in de groenstrook langs de oude laan moest ook het veld ruimen. In het najaar worden honderden bollen opnieuw gepoot. Symbolisch krijgt een vertegenwoordiger van het wijkplatform een bosje tulpen overhandigd.

Foto: Ad van Herk

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.