VVGZ boekt vijfde zege op rij

14 maart 2011 door Ad van Herk
VVGZ boekt vijfde zege op rij

ZWIJNDRECHT - VVGZ ontmoette op het Noordpark Terneuzense Boys. De Vogels startten in de volgende elf:   vd Borst- v.d. Pol, Versteeg, de Geus, Watamaleo- S.Vermeulen, K.Vermeulen,Los- Darlison, Dell Avo, Zwaan. Jeroen Bezemer, Tjardo Boom en Stefan Zwang begonnen op de bank. Vanaf minuut 1 speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van het in oranje- zwart gehulde Terneuzense Boys.

De eerste kans  kwam na 9 minuten toen Rick met een mooie lange bal de diep sprintende Kevin Vermeulen bediende maar diens inzet werd gestopt door de keeper. Twee minuten een identieke situatie waarbij Rick opnieuw de bal achter de hardnekkig op één lijn spelende Zeeuwse defensie legde en nu nam Kevin hem in één keer en tikte hem met de punt van de schoen achter de keeper: 1-0. Even daarna weer een prachtige actie van Kevin die slalomde door de T.B.- verdediging maar net naast schoot. T.B. kon hier maar weinig tegenover stellen; het trok zich terug op eigen helft, schermde de lijnen naar de middenvelders goed af waardoor VVGZ veel de lange bal moest hanteren. Maar als eenmaal de vleugels goed konden worden aangespeeld, was het wel steeds gevaarlijk want Darlison en Erik wervelden regelmatig langs hun opponent en de dicht bij Michael spelende Kevin was een continu gevaar. Ook de prima spelende Dennis schakelde zich regelmatig in om de aanval te ondersteunen.  Na bijna een half uur een nieuwe kans voor de Vogels toen Stephan vanaf de rechterkant Erik bediende, maar die schoot voorlangs. Daarna was het wel raak: Stephan ging goed door aan de rechterkant en zijn voorzet werd eerst nog gepareerd, maar de rebound was een prooi voor broer Kevin. De Zeeuwen waren rijp voor de sloop en er volgde nog aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Net voor rust moest echter wel Darlison afhaken na een hamstringblessure en Jeroen was diens vervanger op de rechterspitspositie.

Na rust waren de eerste minuten wat aarzelend van de Vogels. Ze liepen weer wat achteruit en dat is een facet van het spel van de Vogels dat niet hun sterkste kant is en dat werd o.a. aangetoond in de 2e helft tegen Stedoco. Maar Johan v.d. Werff schreeuwde zijn mannen heel snel naar voren om veel eerder druk te gaan  zetten en dat wierp meteen zijn vruchten af. Al na 5 minuten een wonderlijke goal van Michael, die net voor de zestien aanzette voor een solo. Jeroen liep goed weg en trok wat verdedigers mee waardoor Mike kon doorlopen en via een 1-2 met een Zeeuwse verdediger de bal in het doel kon lopen. Het doelpunt had veel weg van de Castaignosgoal tegen Heerenveen. In het kwartier wat volgde speelde VVGZ misschien wel het beste voetbal tot nu toe. Vrijwel elke aanval leverde een kans op maar Michael schoot alleen voor de goalie op de paal, Jeroen raakte de lat en ook Erik teisterde het houtwerk. Daarna zakte het spelpeil enigszins en het totaal onmachtige Terneuzense Boys bleef een grote afstraffing bespaard. In de 70e minuut kwam Tjardo voor Stephan en even daarna opnieuw een doelpunt van Kevin die een fraaie vrije trap van Raymond prachtig met het hoofd in de lange hoek deponeerde en dat betekende de 3e treffer voor de man of the match, die bij vlagen prachtige staaltje voetbal liet zien.

Een kwartier voor tijd kwam Stefan Zwang voor Erik en ook in dit laatste deel van de wedstrijd nog steed s kansen voor de Vogels, maar gescoord werd er niet meer en dat was de vijfde zege op rij voor de Vogels.Het wordt in 1C uitermate spannend: koploper Alblasserdam ging onderuit bij De Zwerver, Achilles pakte de koppositie maar Nivo Sparta, Zaamslag,VVGZ en Oranje Wit blijven maar winnen en kunnen nog gewoon meedoen in deze lange competitie, die overigens op 14 mei haar laatste wedstrijddag kent.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.