Drie broodnodige punten voor Pelikaan

21 maart 2011 door Ad van Herk
Drie broodnodige punten voor Pelikaan

ZWIJNDRECHT - Pelikaan speelde zaterdag niet de beste wedstrijd maar hield wel drie punten over aan de confrontatie met de Noormannen.De ploeg van Michel de Raad kreeg in de eerste helft geen grip op het team van De Noormannen. Pelikaan speelde zonder overtuigingen, duels werden verloren en gaf de achterhoede diverse kansen weg.
Doordat De Noormannen niet bij machte waren om deze af te straffen bleef de stand 0-0.  Pelikaan kreeg wel de kansen om te scoren maar werden niet benut of zat de keeper van De Noormannen de Peli’s in de weg. Na een opgezette aanval van Tim Kleingeld belandde het schot van Randy Kroos op de lat. De Noormannen bleven de aanval opzoeken en een schot ging via de paal naast. Daar bleef het niet bij, een verre uittrap van de keeper verstapte de verdediging van Pelikaan zich en kregen De Noormannen een open kans voor het doel van Timo Epping, de mogelijk werd niet benut en ging de bal naast. De Noormannen zette Pelikaan even later toch op een 0-1 achterstand. Een vrije trap die in eerste instantie over ging moest om onverklaarbare reden van scheidsrechter Jobke overgenomen worden. De tweede keer had Timo Epping wel het nakijken, Niek Minderhoud schoot de bal hoog in 0-1. De duels werden steviger en ging Pelikaan op zoek naar de gelijkmaker.

Wesley Neeskens en Jeffrey Cornfield probeerde het van afstand maar de inzetten gingen net naast. Even later weer een vrije trap voor De Noormannen, deze ging wel over. Pelikaan kwam op slag van rust met tien man te staan. Marcel Dijkstra werd met rood van het veld gestuurd wegens natrappen. Met een 0-1 achterstand voor Pelikaan werden de kleedkamers opgezocht. Michel de Raad voerde twee wissels door, Wouter Krete en Huib Groenenboom bleven achter in de kleedkamer, voor hun in de plaats kwamen Mario Bolder en Patrick Verbrugh het veld in. Dit bleek even later een gouden wissel, de toegekende corner werd door Mario Bolder rechtstreeks achter de keeper van De Noormannen geschoten en kwam Pelikaan weer op gelijke hoogte. Pelikaan schuwde de duels niet en had vele malen meer werklust dan in de eerste helft.

Dit resulteerde in diverse mogelijkheden, maar was Pelikaan niet sterk in de afronding. Wesley Neeskens verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Aswin van Wingerden. De Noormannen bleven doorzetten, scheidsrechter Jobke gaf de gastploeg in het strafschop gebied van Pelikaan een vrije trap op een paar meter afstand van de doellijn.  Wat er aan deze vrije trap vooraf ging is volstrekt onduidelijk, gelukkig was het Timo Epping die alert reageerde en de bal wegwerkte. Het werd een spannende eind fase waarbij beide elftallen diverse kansen kregen. Pelikaan was hierin de gelukkigste, een corner van Mario Bolden werd door Randy Kroos goed ingekopt en was het in de 88e minuut 2-1 voor de thuisploeg. In de blessuretijd kregen De Noormannen nog een corner, Timo Epping werkte deze getergd weg. Een goede werklust hielp Pelikaan aan deze broodnodige overwinning. Was Nino vd Linden de pupil vd week en werd Mario Bolder verkozen tot Man off the match, hij had een groot aandeel bij beide doelpunten van Pelikaan.  Volgende week gaat Pelikaan op bezoek bij AZVV in Axel. De week erna de inhaal wedstrijd bij koploper Dinteloord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.