Brons voor Albatros C1

21 maart 2011 door Ad van Herk
Brons voor Albatros C1

ZWIJNDRECHT - De korfbalploeg van Albatros C1 is derde geworden op NK voor districtsteams in Barneveld. Door het eerder behaalde kampioenschap in de 1e klasse G werd door C1 al promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen.
De ploeg van Alex Kok en Melissa en Nathalie Hoogendoorn begon uitstekend in de grote Veluwehal en klopte het felle Eibernest met 4-10. Het team werd daarbij gesteund door een groep van zo’n 80 Zwijndrechtse supporters en de sfeer in de sporthal was de hele dag uitstekend.

Ook de tweede wedstrijd tegen de stugge Drenten van Asko werd gewonnen en dus moest de laatste poulewedstrijd de beslissing brengen. Aangezien het Wormerse Groen Geel een beter doelsaldo had moest Albatros deze wedstrijd winnen en daarom was de 4-4 puntendeling net niet voldoende voor de finale.

In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats had Albatros de teleurstelling van het missen van de finale blijkbaar alweer verwerkt. De ploeg trad lichtelijk vermoeid, maar uitermate gedreven aan tegen de qua lengte kleinere ploeg van Dalto uit Driebergen. Albatros scoorde in de eerste minuut meteen de 1-0 en kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Jammer genoeg moest Geert Leendert na het scoren van de laatste treffer geblesseerd het veld verlaten.

De grote roodwitte brigade kon de ploeg toejuichen na de 7-5 overwinning die een heuse beker opleverde. Ongeslagen, een ervaring rijker en een fantastische dag als herinnering  voor Alice, Armelle, Caroline, Dylene, Lisanne, Geert-Leendert, Michiel, Thomas en Youri, de coaches Nathalie en Alex en de reserves Janniek, Niels, Sander en Timo.

Het publiek genoot met volle teugen en kon tussen de wedstrijden door buiten in het zonnetje de wedstrijden evalueren.
Sowieso was zaterdag 19 maart een combinatiedag voor zaal- en veldwedstrijden. In de hal werden de laatste zaalwedstrijden gespeeld en de kampioenen D1 en A5 vierden dit met overwinningen op respectievelijk Merwede D1 (8-9) en Nikantes A2 (9-6). Albatros mocht in dit zaalseizoen 7 kampioenen huldigen.

Ook werd er door enkele teams al op het veld geoefend. Een aantal teams speelde bij Vitesse en thuis trof de seniorenselectie de collega’s van Fortis. Het 2e met slechts drie basisspelers verloor met 7-11 van Fortis 2, maar het 1e was al wel op schot tegen Fortis 1: 18-9!
Deze week en ook a.s. zaterdag een aantal oefenwedstrijden ter voorbereiding op de tweede helft van het veldseizoen 2010-2011.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.