Een reis om de wereld voor gymnastiekvereniging O & O

28 maart 2011 door Ad van Herk
Een reis om de wereld voor gymnastiekvereniging O & O

ZWIJNDRECHT -  In een tot theater omgebouwde sporthal Develhal werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse turnshow van gymnastiekvereniging O&O gehouden. Twee bomvolle voorstellingen waren nodig om alle leden aan bod te laten komen. Zelfs de mannen die uitkomen in de eredivisie senioren, waarvan Melvin Ornek medio april a.s. deelneemt aan het Europees Kampioenschap in Berlijn verzorgden hierbij optredens. Het publiek genoot van de schitterende oefeningen op brug, hoog rek en voltigeren. Riskant, knap en vermakelijk was het nummer hoog rek van Boudewijn de Vries en Martijn Kuikman, waarbij deze mannen met z’n tweeën tegelijk vele reuzenzwaaien turnden.

Tijdens de middag voorstelling waren de optredens voornamelijk vertederend. Bij het optreden van de groep ouder en kind namen ukkies deel die amper 2 jaar jong zijn. Complimenten van de voorzitter voor het geduld waarmee de leiding alle oefeningen aan de jongste leden heeft aangeleerd.

’s Avonds een wervelend programma. Remix de demogroep van O&O beet de spits af met Circle of live, een combinatie van moderne dans en turnen. Vele toestelgymnummers voor de honderden sporters op recreantniveau en een groot aantal prachtige dansen zoals de prachtige choreografie van Ramona Stook op het nummer Around the World. Een werkelijk kippenvelmoment was er bij de choreografie van Nicole Huysing, El Tango de Roxanne.

Bijzonder zijn zeker ook de dansnummers die de toestelturnsters van Karlijn, Monique en Karin. De turnsters die uitkomen in de regiocompetitie dansten op Braziliaanse muziek het nummer RTT to Brasil , terwijl de meisjes en dames van Karlijn een funny dance hadden samengesteld op het skinummer Anton aus Tirole, waarbij de skistokken als turnbrug werden gebruikt.

Werkelijk als klap op de vuurpijl werd het turndeel afgesloten met een spectaculair nummer springen over een combinatie van matten en springkasten, zelfs sprongen waarbij 2 turners tegelijk over- en onder elkaar heen gingen.

Deze turnshow bewijst dat ook in deze tijd jongelui zich voor honderd procent inzetten voor hun sport en hun vereniging.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.