Handbalheren sv Conventus beginnen veldseizoen met zwaar bevochten zege

04 april 2011

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus zijn het tweede deel van het 2010 – 2011 veldseizoen erg sterk begonnen. Na eerder de uitwedstrijd tegen het Haagse Hermes met 29 – 17 te hebben verloren, ontvouwde de thuiswedstrijd zich als een ware thriller. In de eerste helft deed geen van beide ploegen voor elkander onder, waarna Conventus in de tweede helft de sterkere bleek te zijn en nipt won.

Ondanks dat Conventus tijdens de vorige wedstrijd tegen Hermes met een groot verschil had verloren, leek het vooraf wel een tegenstander te zijn waarvan gewonnen kon worden – Hermes stond slechts één positie boven Conventus in het kampioenschap. De eerste dertig minuten gingen volledig gelijk op, wat resulteerde in een 12 – 12 ruststand.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft verzwakte de verdediging aan beide kanten iets, waardoor beide partijen veelvuldig tot scoren konden komen. Conventus wist de keeper van Hermes uiteindelijk drie maal meer te passeren dan andersom, waardoor het team van coach Hans van der Wiel het thuispubliek een 30 – 27 zege kon schenken.

Ook Conventus Dames 2 begon het veldseizoen sterk, het versloeg TOGB met 12 – 7. Het eerste damesteam en het tweede herenteam waren afgelopen zondag vrij.