Het DevelsteinCollege publiceert schoolresultaten op eigen website

08 april 2011 door Ad van Herk
Het DevelsteinCollege publiceert schoolresultaten op eigen website

ZWIJNDRECHT - Vanaf 8 april presenteert het DevelsteinCollege in Zwijndrecht de schoolprestaties online. Belanghebbenden van de school, zoals ouders en verzorgers, kunnen voortaan op de website www.develsteincollege.nl zien hoe de school het doet ten opzichte van andere scholen. Resultaten zoals slagingspercentage, doorstroomcijfers en de mate van tevredenheid van ouders en leerlingen worden getoond.

,,In het kader van de publieke verantwoording hebben wij er dit jaar voor gekozen om het publieksverslag aan te bieden via Vensters voor Verantwoording”, vertelt Paul den Otter, rector van het DevelsteinCollege. Het publiceren van de gegevens met behulp van dit systeem past goed bij de transparante school die wij willen zijn. Wij werken hard aan de kwaliteit van ons onderwijs en willen de resultaten daarvan graag laten zien. Ouders/verzorgers en leerlingen hebben via beveiligde portalen al op elk gewenst moment inzicht in de cijfers en absentiegegevens. Nu presenteren wij ook de schoolresultaten online”, vervolgt Den Otter. Opvallend aan de uitkomsten is het aantal leerlingen dat in de bovenbouw van het vwo en havo kiest voor een dubbel profiel. ,,Steeds meer leerlingen doen examen in meerdere profielen en daar zijn wij best trots op”, aldus Den Otter. Het aantal leerlingen dat uitstroomt naar een andere school geeft een vertekend beeld. ,,Leerlingen die hun opleiding vanaf de vestiging Develsingel voortzetten aan onze nevenvestiging LOC@ worden in Vensters voor Verantwoording meegeteld bij de rubriek ‘naar een andere VO-school’. Dat dit zo wordt geregistreerd is jammer, want het uitstroompercentage is op onze school juist erg laag” licht Den Otter toe.  Binnenkort worden ook de uitkomsten van een tevredenheidsonderzoek onder ouders en leerlingen gepubliceerd op de website.

De cijfers worden gepresenteerd via het project Vensters voor Verantwoording van de brancheorganisatie VO-raad. In dit systeem wordt informatie over scholen voor voortgezet onderwijs verzameld. Aan de hand van twintig thema’s worden op het internet  niet alleen de harde cijfers gepresenteerd, maar worden die cijfers ook vergeleken met andere scholen. De informatie - afkomstig van het ministerie van Onderwijs, de Onderwijsinspectie en van de scholen zelf -  dient als basis voor het gesprek dat scholen voeren met ouders en andere belanghebbenden over de kwaliteit van het onderwijs. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.