VVGZ speelt gelijk tegen koploper Achilles Veen

10 april 2011 door Ad van Herk
VVGZ speelt gelijk tegen koploper Achilles Veen

ZWIJNDRECHT - Het eerte elftal van VVGZ was door de doordeweekse nederlaag tegen Oranje Wit enigszins achterop geraakt en wilde het nog een rol van betekenis spelen, dan zou een zege op koploper Achilles Veen zeer welkom zijn. Bij de Vogels ontbraken Jeroen Bezemer, Mike Roodhorst, Tjardo Boom en de geschorste Stephan Vermeulen, zodat Dennis v.d. Pol weer de rechtsbackplaats innam en Abdel Baddoe een basisplaats kreeg toegewezen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Veen op het  Noordpark durfde aan te vallen en meteen goed druk  zette. Maar ook de Vogels probeerden aan te vallen waar het kon en zo ontspon een niet onaardige eerste helft, waarbij slechts de nogal eenzijdig fluitende referee, die veel kleine overtredingen van de Vogels bestrafte, een lichte dissonant was. Grote kansen ontstonden er weinig; een inzet van een Veenspeler ging net voorlangs bij Gerard en een kopbal van Kevin Vermeulen belandde in de handen van de Veengoalie.

Het meeste gevaar bij de Vogels kwam via de linkerkant waar Richard Yeboah zijn opponent nog wel eens te snel af was en waar Raymond Watamaleo soms kon opstomen, maar waarbij hij wel soms in de (verdedigende) problemen kwam bij de omschakeling. Want dat was een sterk punt van Veen:  met een paar individueel sterke spelers werd soms snel gecounterd en 10 minuten voor rust leidde dit bijna tot de openingsgoal maar de bal ging wederom bij Gerard net voorlangs. Even daarna een hard schot van Veen net over en net voor rust verijdelde Gerard  met een prachtige safe de 0-1, na weer slordig balverlies op het middenveld van de Vogels. VVGZ kreeg daarvoor nog een kleine kans toen Richard zijn man op de achterlijn uitspeelde en Kevin een voetje tekort kwam op zijn voorzet.

Foto: Jan Boom

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.