Vrijwilligersavond geslaagd

15 april 2011
Vrijwilligersavond geslaagd

ZWIJNDRECHT -13 april was er weer een vrijwilligersavond in Zwijndrecht. Na een jaar afwezigheid zou er dit jaar een spetterend feest worden georganiseerd voor jong en oud. Voor de eerste groep jongeren kwam er niet veel van de grond. Na een eerste teleurstellende aanmelding van een klein aantal jongeren werd door de organisatie besloten in te zetten op; vrijwilligersfeest.


Meer dan 1200 uitnodigingen werden verstuurd en daarop reageerden al heel vlot meer dan 450 mensen. En dat was dan het aantal dat toegelaten mocht worden in het gebouw van festino aan het Norderstedtplein. De avond was verdeeld over twee zalen en de foyer. In de grote zaal werd  entertainment neergezet door Michel van Grinsven en Peigne Ruelle. In de kleine zaal zaten twee Dj s klaar om de boel op te vrolijken met muziek op een niveau dat daar dan ook gepraat kon worden net als in de foyer.


De vrijwilligers werden ontvangen door de gemeenteraad en collegeleden. De garderobe, presentatie, fotografie, bhv en bediening werden gedaan door de raadsleden. Voor de overige bediening was het team van Festino paraat om te zorgen dat alles goed geregeld bleef en uit de kannen en kruiken kwam. De presentatie van de avond was in handen van Chris Moorman terwijl de fotografie gedaan werd door Wim van Pelt die al sinds jaar en dag  zich daar met veel plezier op toelegt. De aanwezige raadsleden, de helft van de raad, deden hun best om als gastheer gastvrouw de vrijwilligers te bedienen. Dat werd zeker gewaardeerd zo lieten vele bezoekers weten.
Het was druk en zoals gemeld vond iedereen het een geslaagde avond waar weinig misging.


Bij de opening van de avond maaide Chris Moorman als presentator het gras voor de voeten weg van Wethouder Elbert Vissers in zijn openingswoord. Elbert pakte dit mooi op en herhaalde nog eens dat iedereen in het 2011 vrijwilliger van het jaar is. Dat was dan ook de reden dat er geen vrijwilliger van het jaar werd gekozen.

Toch zette Wethouder Vissers  later op de avond nog de brandweer in het zonnetje vanwege hun optreden  bij de brand op Kijfhoek. Daarvoor kregen zij kaarten voor de Efteling die Burgemeester Antoin Scholten eerder had ontvangen  bij de opening van de Efteling waar meer dan de helft van de burgemeesters van Nederland aanwezig waren.


Het stuk entertainment van Michel van Grunsven viel in goede aarde en hij betrok op een gezellige wijze de bezoekers in zijn show. Peigne Ruelle verzorgde een liederen-show met Edwin Vooijs aan de vleugel en bracht ook een speciaal Zwijndrecht lied ten gehore. Ook wethouder Vissers deed mee met zijn collega want, Peigene Ruelle vertaald betekent; Kamsteeg. Het was wethouder Kamsteeg dus die een stuk entertainment deed.


Ook in de zaal met de DJ s lukte het om de gezelligheid er in te krijgen en werd er op verzoeken ingegaan waardoor de voetjes van de vloer kwamen. Op verschillende wijze bewogen mensen zich op de dansvloer.


Op het eind van de avond bedankten Chris Moorman en Elbert Vissers alle vrijwilligers en sloten de avond af maar vooral met de oproep aan de vrijwilligers; blijf doorgaan met Uw inzet en tot ziens op het volgende feest. De gemiddelde leeftijd was niet te schatten maar men was aanwezig van 11 tot 93 jaar oud. Tevreden vertrokken de vrijwilligers  raad en collegeleden naar huis.
 

foto: Chris Moorman

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.