Gedegen korfbalzege Conventus

18 april 2011 door Ad van Herk
Gedegen korfbalzege Conventus

ZWIJNDRECHT - Vorige week keek  Conventus  de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Vandaag waren de rollen in de thuiswedstrijd tegen Keep-Fit omgedraaid. Conventus ging goed van start en kwam  op een 4- 0 voorsprong. Wie echter dacht dat Conventus het  in deze sportieve wedstrijd, onder de goede leiding van Robert van Gorkum, gemakkelijk had kwam bedrogen uit.

Keep-Fit strijdend tegen degradatie gaf zich niet zomaar gewonnen  en wist van een 7-1 achterstand terug te komen tot 7-5. Gelukkig wist Conventus nog 2 x en Keep-Fit ook nog 1x te scoren zodat er gerust ging worden met een 9-6 ruststand. De 2e helft was eigenlijk een kopie van de 1e helft. Conventus liep uit naar 14-7 maar was het Keep-Fit dat tot 14-10 terug wist te komen.

In het verdere verloop van deze wedstrijd werd het onderlinge verschil echter  niet kleiner,  maar was het Conventus dat de marge wist uit te breiden  naar 6 doelpunten. Uiteindelijk stond er een 20-14 einduitslag op het scorebord en waren er voor Conventus op jacht naar de 3e plaats, 2 belangrijke winstpunten behaald.  Trainer/coach Benno Snaphaan  was na afloop van de wedstrijd een tevreden mens. Het team komt steeds beter tot goed spel en is tevens bereid hard voor elkaar te werken en weet elkaar in de vang en steun goed te vinden. Hierdoor komen de puntspelers/speelsters ook gemakkelijker tot scoren.

Stephan Hoppel was de enige van het team die niet scoorde maar was volgens  hem  voor zijn vak uitermate belangrijk voor de vang  en steun. De eerstvolgende wedstrijd op Paasmaandag is wederom thuis en dan tegen het Rotterdamse Velox. Voor het behalen van de 3e plaats is dan ook weer een overwinning erg noodzakelijk.

Scores Conventus:
Danielle Winters 6x, Samantha Boorsma 3x, Niels de Kok 3 x,  Priscilla Zijlmans 2x, Selma van Putten 2x, Vincent van Gool 2x en Thomas Streefkerk 2x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.