Gelijkspel en verlies voor Pelikaan in het paasweekeinde

27 april 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - In het paasweekeinde betrad Pelikaan twee keer het veld, op zaterdag kwam Duiveland op bezoek, op tweede paasdag ontving Pelikaan Serooskerke.

Pelikaan heeft paaszaterdag een verdiend gelijkspel behaald tegen Duiveland. In de eerste helft wisten de Zwijndrechters geen kansen te verzilveren, waardoor het in de tweede helft niet verder kwam dan een 1-1 score. In de eerste helft was Pelikaan de iets betere ploeg. Zowel Duiveland als de ploeg uit Zwijndrecht kreeg een aantal kansen. De eerste helft bleef de openingstreffer uit.  In de tweede helft speelde Pelikaan minder goed spel. Toch wisten de blauw/zwarten in de 69ste minuut te scoren door Erwin van Dis. Tien minuten later wist Duiveland op gelijke hoogte te komen en vochten beiden teams voor een overwinning. Een verder doelpunt bleef uit, waardoor beide ploegen een genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

Op paasmaandag de inhaalwedstrijd tegen Serooskerke.  De gasten waren vanaf het begin feller en creeërde de eerste kans met een afstandschot die maar net over het doel van Timo Epping ging. Serooskerke kreeg veruit de beste mogelijkheden, maar Timo Epping greep diverse malen zeer goed in. Tegen de verhouding in kwam Pelikaan toch op een 1-0 voorsprong. Na een corner van Mario Bolder was het Remco Aarts die beheerst de bal inkopte. Lang kon Pelikaan niet van deze voorsprong genieten.

De doelman van Pelikaan keerde de mogelijkheid, maar liet de bal los en kon Serooskerke op gelijke hoogte komen. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht. In de beginfase van de tweede helft was Pelikaan feller en kreeg een paar goede mogelijkheden achter elkaar. Na een voorzet van Randy Kroos zag Marcel Dijkstra zijn inzet van de lijn gehaald worden. Tim Kleingeld zag zijn schot gekeerd worden door doelman Jordi Suurmond. Na een hakje van Wesley Neeskens kon Lerry Overgaauw één op één met Jordi Suurmond Pelikaan op een voorsprong brengen, helaas verzuimde Overgaauw en kon Suurmond ingrijpen.

Het spel golfde over en weer en beide teams de kansen niet echt af konden maken. Een schot van Serooskerke werd weggewerkt door Epping en aan de andere kant zag Randy Kroos zijn schot maar net voorlangs gaan en kreeg Lerry Overgaauw de bal niet verder dan het zijnet. Tien minuten voor tijd was het raak voor Serooskerke, een blunder in de verdediging van Pelikaan werd direct afgestraft door Marvin Etsburg en werd de stand 1-2. Pelikaan probeerde het nog wel via een kopkans van Remco Aarts en een aanval via Patrick Stijnis, maar nam Serooskerke de punten mee naar huis. Het was een zeer sportieve wedstrijd waarbij scheidsrechter Jan Gouman uit Ridderkerk de kaarten op zak hield.

Volgend weekend geen programma voor Pelikaan i.v.m Koninginnedag, de week erna op 7 mei wederom een confrontatie met Serooskerke in een uitwedstrijd.