DevelsteinCollege grote winnaar finalewedstrijd technisch ontwerp

03 mei 2011
DevelsteinCollege grote winnaar finalewedstrijd technisch ontwerp

ZWIJNDRECHT - Acht teams van vier middelbare scholen streden op 28 april tijdens een finalewedstrijd in Koetshuis Weizigt om de titel "Beste ontwerp eibeschermingsconstructie”. Slechts twee teams troffen hun ei na de val heel aan.
De constructie moest voorkomen dat de eieren, na een val vanaf een hoogwerker, niet braken.

Het evenement is onderdeel van het project Focus op Bèta. Daarmee wekken het Weizigt NMC, TU Delft en docenten belangstelling voor technische opleidingen en duurzaamheid.

Jury
Juryleden  van o.a. de TU Delft beoordeelden de constructies op inhoud (gewicht, maten, duurzaamheid) en techniek. Dhr. David Klein, industrieel ontwerper, Bureau Vormdrift keek naar originaliteit en creativiteit.     

Winnaars
Van de 8 constructies voldeden er slechts 2 aan de beschermingsvoorwaarden.
Grote winnaars waren de Supereitjes, een team van 4 leerlingen uit klas DA11 van het DevelsteinCollege. Zij ontwikkelden een puntconstructie met parachute. Dit ontwerp brak de val en kwam ook als meest technisch uit de bus.
Ook het ei van de 2de-prijs winnaars (Insula College) overleefde de val. Het Daltonlyceum nam de 3de prijs in ontvangst. Hoewel het ei brak, kregen zij de prijs voor de Ufo-achtige uitstraling van het ontwerp.

Focus op Bèta
In het voortraject bedachten en vervaardigden onderbouwleerlingen van het Johan de Wittgymnasium, Stedelijk Dalton Lyceum, Insula College (allen Dordrecht) en het Develsteincollege Zwijndrecht een eibeschermingsconstructie. Genomineerde teams per deelnemende school werden uitgenodigd voor de finale. De wedstrijd is onderdeel van de leerlijn Bèta, Techniek en Duurzaamheid van het project Focus op Bèta. 

Info: Maria Epema, Weizigt NMC tel 078 6141900. 

1ste prijs winnaars Supereitjes Develsteincollege
Ingmar Donker, Jasper Hagesteijn, Nick van der Meer, Stijn van Torenburg
 
Op allerlei manieren stimuleert Weizigt duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Bijvoorbeeld met de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland, 2 hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten, ontdektochten en het professionele aanbod van educatieve programma’s. Volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren en voor bedrijven en andere organisaties om bijeenkomsten te organiseren, elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Weizigt inspireert tot duurzaam denken en handelen. 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.