Korte grote band in leegstaande loods garagebedrijf

06 mei 2011

ZWIJNDRECHT - In een leegstaande loods/schuur van een garagebedrijf aan de Ringdijk in Zwijndrecht heeft donderdagavond 5 mei korte tijd een grote brand gewoed. De brand brak omstreeks 19.00 uur uit. Er werd kort na eerste inzet van de brandweer opgeschaald naar GRIP 1. Dit vanwege het feit dat het dak van het pand asbestplaten bevatte. De rook die vrij kwam bij de brand dwarrelde echter niet richting een nabijgelegen woonwijk maar sloeg neer in de directe omgeving van het terrein van het garagebedrijf. Dit mede doordat er weinig wind stond. Er raakte niemand gewond.

Inmiddels is de brand meester. De loods heeft aanzienlijke schade. De politie stelt een onderzoek in naar de brand, brandstichting wordt niet uitgesloten.

De brandweer zette ter bestrijding van de brand ondermeer drie tankautospuiten, een groot watertransport, een schuimblusvoertuig en een ontsmettingswagen voor de hulpverleners in, dit in verband met de asbest.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.