Zwijndrechtse wijkschouwen 2011 van start

09 mei 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Tijdens een wijkschouw beoordelen de gemeente en bewoners samen de onderhoudstoestand van de straten, de verlichting en het groen. Vorig jaar zomer heeft een enthousiaste groep bewoners de openbare ruimte in hun wijk geschouwd op de aspecten 'schoon' en 'heel'. Dat herhaalt de gemeente elk jaar zodat de voortgang goed in de gaten gehouden kan worden.  

Deelname                 
De gemeente hoopt op een groot aantal wijkbewoners die meefietsen tijdens de schouw. Er is huis-aan-huis geworven voor de ‘fietsende schouw’. Er wordt geschouwd met een zogenaamd ‘beeldenboek’. Daarin staan afbeeldingen van straten met vier kwalificaties van het onderhoud; A tot en met D. A is het hoogste onderhoudsniveau, D het laagste. Zwijndrecht streeft naar een B-niveau in alle woonwijken.

Schema 2011

Dit jaar vinden de schouwen plaats op de volgende data:
16 mei – Nederhoven, vanaf de parkeerplaats Duivenvoorde
19 mei – Heerjansdam, vanaf voormalig gemeentehuis, Dorpsstraat         
23 mei – Kort Ambacht, vanaf winkelcentrum Kort Ambacht
26 mei – Heer Oudelands Ambacht, vanaf wijkcentrum ’t Klankbord, Klarinetsingel
30 mei – Walburg, vanaf bibliotheek, Norderstedtplein
6 juni – Centrum, vanaf het gemeentehuis, Raadhuisplein
9 juni – Noord, vanaf winkelcentrum Noord, B. Jansenlaan

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.