Verslag Groendagen 11 mei 2011

12 mei 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Woensdag 11-05-2011 zijn de basisscholen, De Abr. van Hellenbroek, de Dolfijn ( locatie Laurensvliet) en de Margrietschool gestart om het zwerfvuil in de wijk te verwijderen, onder het motto "Waar vuil ligt, groeien geen bloemen"
 
In kleine groepjes gingen de kinderen de wijk in met begeleiding van een ouder, juf en iemand van de Gemeente Zwijndrecht om al het vuil in een vuilniszak te gooien. Wethouder Henk Mirck melde zich ook op de Margrietschool op zijn Twitterfiets en hielp ook mee om de wijk noord zwerfvuil vrij te maken. De jongens van de Gemeente hielpen ook mee en verzamelden alle volle vuilniszakken. De kinderen werden beloond met een heerlijk ijsje en een bon om op zaterdag 14 mei een plantje te komen halen op de basisschool de Dolfijn ( locatie Laurensvliet) waar die dag de afsluiting is met verschillende attracties en vergemaakt stroopwafels.
 
Dit alles is mede mogelijk gemaakt door het Wijkplatform Noord, Gemeente Zwijndrecht, Woonkracht 10, Trivire en de bovengenoemde basisscholen.
 

Tekst en foto: Petra Verhoeven

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.