Examen op de fiets

13 mei 2011 door Ad van Herk
Examen op de fiets

ZWIJNDRECHT - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert op 16 en 23 mei het praktische verkeersexamen in Zwijndrecht.
Dit jaar zijn er twee routes in plaats van één. Op 16 mei vindt het examen plaats in de wijk Nederhoven en op 23 mei in de wijken Walburg en Centrum.Het examen start op 16 mei om 09.15 uur bij basisschool de Twee Wieken. Henk Mirck (wethouder verkeer) is daarbij aanwezig om de kinderen veel succes te wensen.
 
In het verkeer
De kinderen fietsen een pittige route waarbij zij langs verschillende verkeerssituaties zoals rotondes, verkeerslichten, (voorrang-)kruispunten en wegversmallingen worden geleid. Vrijwilligers nemen plaats op verschillende controlepunten en beoordelen de verkeersvaardigheden van de kinderen. Zij fietsen met opvallende hesjes aan. Nog dezelfde dag krijgen kinderen de uitslag te horen.
 
Veilige weggebruikers
Het doel van het fietsexamen is de praktische verkeerskennis te toetsen van kinderen van de basisschool groepen 7 en 8. Daarnaast stimuleert het fietsexamen kinderen, ouders en basisscholen na te denken over verkeersveiligheid en verkeerseducatie. De gemeente Zwijndrecht ziet daarnaast het examen als investeren in verkeersveilige weggebruikers voor de toekomst.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.