Lisanne Thies Nederlands kampioen turnen

16 mei 2011
Lisanne Thies Nederlands kampioen turnen

ZWIJNDRECHT - Lisanne Thies, selectielid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, is zaterdag bij de in Waalwijk gehouden nationale titelstrijd Nederlands kampioen geworden in de seniorcategorie van de 2de divisie individueel toestel turnen.

Lisanne turnde een zeer sterke meerkamp en kwam tot een eindscore van 49,833 pnt. waarmee zij haar concurrenten een volle punt voor bleef. Lisanne bouwde haar puntentotaal op met 13,650 pnt. voor sprong, 12,233 pnt. voor brug, 12,300 pnt. voor balk en 11,700 pnt. voor vloer.
Zondags werden de toestelfinales verwerkt.

Lisanne had zich voor de onderdelen brug, vloer en balk geplaatst. Zij kwam op brug met 12,367 pnt. als tweede uit de strijd en kreeg daarmee het zilver omgehangen. Op vloer kwam zij slechts 0,02 pnt. te kort voor een podiumplaats en eindigde op een vierde plaats. Door een misser op de balk kwam Lisanne op dit onderdeel niet  in aanmerking voor het eremetaal.

In de pupilcategorie werd de Zwijndrechtse turnclub vertegenwoordigd door Karlijn Schouten. Zij turnde een verdienstelijke wedstrijd en turnde 47,850 pnt bij een en eindigde met dit resultaat in de middenmoot.
.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.