54 leerlingen van het DevelsteinCollege ontvangen een extra diploma

17 mei 2011

ZWIJNDRECHT - dit schooljaar examen af voor het vak ‘Elementair Boekhouden’ of het ‘Cambridge Certificate’. Het DevelsteinCollege biedt deze modules aan - naast het reguliere lesrooster -  aan leerlingen die kennis willen maken met het vak boekhouden of die hun kennis van het Engels verder willen uitbreiden.
 


12 mei jl. namen 54 leerlingen van het DevelsteinCollege een officieel 
erkend diploma van Elementair Boekhouden of Cambridge Certificate in 
ontvangst.
 

Het Cambridge Certificate is een internationaal erkend taalprogramma van de Universiteit van Cambridge. Leerlingen in vwo 3 en 4 kunnen dit taalprogramma gedurende anderhalf schooljaar volgen als additionele module. ,,In december hebben 38 leerlingen examen gedaan voor het ‘First Certificate of English’ (FCE) in de onderdelen leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en grammatica,” vertelt Ruud Vlak, sectordirecteur van de bovenbouw. ,,Met een slagingspercentage van 95% zijn 36 leerlingen al in de 4e klas van het vwo de trotse bezitters van een internationaal erkend diploma” vervolgt hij.  Van de geslaagde kandidaten komen de leerlingen met een hoge score, in internationale termen een A of een B, in aanmerking voor het ‘Certificate in Advanced English’ (CAE) dat in vwo 5 wordt aangeboden. De eerste Develsteinleerling die het CAE heeft behaald, Dave Olschewski, heeft het examen op het hoogste niveau afgesloten met een ‘A’. De Cambridge Certificates zijn bedoeld voor leerlingen die een vervolgstudie willen volgen op HBO of universitair niveau. Het is bovendien een geschikte basis voor leerlingen die in het buitenland willen studeren. Het gecertificeerde diploma van de Universiteit van Cambridge wordt wereldwijd erkend door universiteiten en werkgevers. Een eenmaal uitgereikt certificaat is levenslang geldig.
 


12 mei jl. namen 54 leerlingen van het DevelsteinCollege een officieel 
erkend diploma van Elementair Boekhouden of Cambridge Certificate in 
ontvangst.
 

 

De modules Cambridge Certificate FCE en CAE en Elementair Boekhouden zijn twee voorbeelden van de extra mogelijkheden die wij onze leerlingen bieden naast de reguliere lessen. Een voordeel daarbij is uiteraard het praktische nut; de modules sluiten heel goed aan op vervolgstudies en toekomstige beroepen. Leerlingen die Elementair Boekhouden hebben gevolgd, beschikken zelfs al over voldoende kennis om de boekhouding van een eigen onderneming of sportvereniging te voeren. Zij krijgen met Elementair Boekhouden helder inzicht in de samenhang van bedrijfseconomische processen en geldstromen” licht Ruud Vlak toe. Met het diploma Elementair Boekhouden geeft NIVRA Nyenrode vrijstelling binnen de bacheloropleiding Accountancy voor het vak Beginselen Boekhouden. De Associatie voor Praktijkexamens geeft vrijstelling voor het onderdeel Bedrijfsadministratie MKB van de opleiding Praktijkdiploma Ondernemer MKB. Op 15 maart legden 21 leerlingen uit havo 5 en vwo 5 of 6 het examen voor Elementair Boekhouden af. Met een gemiddeld cijfer van een 7,2 en een slagingspercentage van 81% eindigde het DevelsteinCollege boven het landelijk gemiddelde. 17 ambitieuze leerlingen beschikken nu over een erkend en gewaardeerd diploma van de Associatie voor Praktijkexamens.
Deze 54 leerlingen sluiten hun schoolloopbaan straks af met twee officiële diploma’s op zak. Een prestatie om trots op te zijn!” zegt Vlak enthousiast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.