Beveiligingsunit Zwijndrecht weggehaald

23 mei 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De beveiligingsunit van de politie die 17 mei op besluit van de Hoofdofficier van Justitie in de Jupiterstraat in Zwijndrecht was geplaatst, is op 23 mei daar weer weggehaald. De unit, waarin 24 uur per dag politie aanwezig was, werd daar geplaatst naar aanleiding van het schietincident van maandag 16 mei op de Langeraarstraat in Zwijndrecht, waarbij drie vrouwen om het leven kwamen en een man gewond raakte. De beveiligingsunit werd op 17 mei voor een woning geplaatst doordat in de betreffende woning familie van de slachtoffers woonde. Deze familie is op 23 mei elders ondergebracht, waardoor het in stand houden van de beveiligingsunit niet meer noodzakelijk was.

Verdachten voorgeleid
In het onderzoek naar het schietincident werden op vrijdag 20 mei in Den Bosch een 25-jarige inwoner van Helmond en een 45-jarige inwoner van den Bosch aangehouden. Zij zijn op maandagmiddag 23 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hen beiden in bewaring stelde.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.