Halve finale turnen heren en jongens

23 mei 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De NK-halve finales individueel toestel turnen voor jongens heren, waarvan één in Nijverdal en één voorbije weekend in De Develhal in Zwijndrecht is verwerkt, heeft voor de thuisclub Gymnastiekvereniging O & O in zijn totaliteit meer dan honderd finaletickets opgeleverd.
De turners van de  talentendivisie, de t/m jeugdcategorie van de 1ste divisie, van de gehele 2de en 3de divisie kennen hun eindstrijd op 4 en 5 juni in Breda. Alle overige turners van de 1ste divisie, alsmede de gehele eredivisie binden de eindstrijd aan op 18 en 19 juni in Herenveen.

Ondanks dat er een groot deel van de nationale top in de laatste wedstrijd niet aanwezig was viel gedurende het gehele weekend schitterend turnwerk te aanschouwen. In de verschillende leeftijdsklassen is een duidelijk stijgend niveau te constateren, waarbij de onderlinge verschillen zeer gering zijn. De finalisten staan een zware eindstrijd te wachten.

Een en dertig O & O-turners, verdeeld over diverse categorieën en divisies, wisten zich te plaatsen voor het nationaal kampioenschap. Op een drietal na wisten zij zich te plaatsen voor de meerkampfinale met daarbij één of meerdere toestelfinales.
De finalisten zijn :
Anthony van Assche, Melvin Ornek, Martijn Kuikman, Axel Quist, Karl Kosztka, Mark Feddema, Jordi Hagenaar, Martin Mange, Luuk Huernink, Wesley de Haas, Alexei Tito, Sjoerd van Veldhuizen, Bradley Noordzij, Dennis Swinkels, Dyon Purperhart, Jelle van Leeuwen, Remy Makram, Tim Boekestijn, Danny Hamann, Erik Gàl, Jens van der Helm, Danny de Lange, Paul Vermeulen, Tommie van Waveren, Koen van den Ende, John Legen, Roel van der Beek, Stefan Raats, Robert Tuinfort, Björn Nelemans, Devin Geurts.

Naast de finaletickets werd ook eremetaal veroverd. Goud was er voor Karl Kosztka, Sjoer van Veldhuizen en Jens van der Helm. Het zilver werd in ontvangst genomen door Anthony van Assche, Dennis Swinkels en Jelle van Leeuwen. Brons ging er naar Mark Feddeman, Jordi Hagenaar, Martin Mange en John Legen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.