Stille tocht voor de drie omgekomen familiedsleden

25 mei 2011 door Ad van Herk
Stille tocht voor de drie omgekomen familiedsleden

ZWIJNDRECHT - Als betrokken buurtbewoner organiseert Wil Rietveld een stille tocht voor de omgekomen familieleden in de Langeraarstraat. De tocht vindt plaats op zaterdag 28 mei en start om 15.00 uur vanaf het parkeerterrein van de begraafplaats aan de Jeroen Boschlaan. Naar verwachting komen de deelnemers om 15.30 of 15.45 uur aan in de Langeraarstraat.

Aanwezig
De vader en dochter van de getroffen familie zijn op de hoogte, maar kunnen niet aanwezig zijn bij deze stille tocht. Burgemeester Scholten en wethouders, raadsleden en de gebiedsmanager lopen mee. Verkeersregelaars van de gemeente zorgen voor een veilige route en de politie begeleidt de tocht.

Animo
Organisator Wil Rietveld: “Al eerder en tijdens de bewonersbijeenkomst van afgelopen maandag bleek er behoefte te bestaan onder buurtgenoten om een stille tocht te houden.
Ik heb aangeboden dit te organiseren. Buurtgenoten voelen de behoefte om hun medeleven met de familie te betuigen, met elkaar te zijn om het vreselijke incident te verwerken en alle enerverende ervaringen van de afgelopen tijd af te sluiten. Ook uit de directe omgeving van de familie zelf kwam de suggestie van een stille tocht”.

Route
De route loopt vanaf het parkeerterrein in de Jeroen Boschlaan, via de Uranusstraat en Saturnusstraat naar de Schuitenvaarderstraat. Via de Onrust en Turk loopt de route naar de woning in de Langeraarstraat.

Verzoek
De organisatie roept volwassen op om één witte bloem mee te brengen. Voor de kinderen wordt er voor een witte ballon gezorgd die gezamenlijk worden opgelaten op het grasveld tegenover de Langeraarstraat.
Deelnemers worden gevraagd zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.