Burgemeester en wethouders op de fiets naar het IKN Verkeersspel

01 juni 2011

ZWIJNDRECHT - Sinds 2006 organiseert Internationale Kinderhulp Nederland het IKN Verkeersspel op de landelijke straatspeeldag. Naast de medewerking van Hattrick, had het Verkeersspel nog twee unicums. Als speciale gast mocht IKN het College van B&W van Zwijndrecht ontvangen en ze verwelkomde Rabobank Drechtsteden als hoofdsponsor van het evenement.

Het voltallige gemeentebestuur fietste letterlijk het Verkeersplein op aan de Willem Ruysplein. Tientallende kinderen stonden ongeduldig te wachten tot Burgemeester Scholten de ceremoniële opening zou verrichten. Na het doorknippen van het lint mocht iedereen die zijn rijbewijs had gehaald deelnemen aan het verkeer.


Burgemeester Scholten bij de start

Lambro Triantos van de IKN overhandigt een attentie

Een "bekeuring" voor een jonge deelnemer

Eigen parfum maken

Ook aan de allerkleinsten was gedacht. Het plein lag bezaaid met diverse oud Hollandse spelletjes. Hattrick zorgde dat er gevoetbald kon worden in de Pannakooi. Deze sportieve stichting verzorgde eveneens de muziek. 

Aangezien de non-profitorganisatie haar fondsen inzet voor de weeskinderen van de wereld, kan het evenement alleen plaats vinden met hulp van sponsors. Dankzij de financiële steun van betrokken ondernemers en de inzet van vrijwilligers is ook dit jaar het IKN Verkeersspel weer een succes geweest.

Meer informatie over het werk en de projecten van IKN is te vinden op www.internationalekinderhulp.nl

Film over de dag: youtube

Foto's: Ad van Herk
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.