3e editie Noordparkfestival in aantocht

02 juni 2011 door Josette Huisman

ZWIJNDRECHT - Het programma voor de derde editie van het Noordparkfestival is rond en het belooft weer een verrassende en afwisselende dag te worden. Echt een muzikaal cultureel feest voor jong en oud, op zaterdag 25 juni van 11.30 tot 20.00 uur.

In dit derde jaar vindt het bestuur van de Stichting Noordparkfestival, dat er nu een stevige basis is voor dit jaarlijks terugkerende muzikale evenement. Voor het eerst zijn er nu twee podia, zodat het programma nagenoeg ononderbroken door kan gaan.

Met veel tromgeroffel zal Jong Holland het publiek vanaf het winkelcentrum Walburg naar het Noordpark meetrekken, waar het festival om 11.30 uur begint. De wethouder van cultuur, Elbert Vissers (VVD), zal een openingswoord spreken. Verder zullen er rond het middaguur optredens zijn van de christelijke harmonievereniging “Het Geklank Des Konings””en van “Sassenachs Warpipes and Drums”, de uit Zwijndrecht afkomstige Schotse band, die vooral opzien baart met doedelzakken!

De middag begint tegen tweeën met jazzmuziek van Rita de Kimpe en het Trio Frans van Asperen. Daarna is er een reprise van vorig jaar: een luchtig concert van het 40 mannen en vrouwen tellende Dordtse orkest “Phil Good”, het zogenaamde recreantenorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Vorig jaar speelde “Phil Good” lekker in het gras vóór in plaats van op het podium, en dat gaf wel een sfeertje...

Dan treedt de huisband van de Dordtse Jazz Sociëteit op, de blues and rock band “Zorrow”, de ook uit Dordrecht afkomstige “Los Amigos” met Zuid-Amerikaans en Caribisch repertoire en vervolgens laat het Zwijndrechtse shantykoor “Buitengaats” iedereen lekker meezingen en meedeinen met de bekende zeemansliederen.

Tussendoor zijn er diverse optredens van lokale artiesten, waaronder leerlingen van het Walburgcollege, die bij het jaarlijkse “Kijk & Luister” op school al uitblinkers waren. Tsja, en dan de slotact. Dat wordt een Nederlandstalige klapper. Stef Ekkel, die door Johnny Hoes zelf wel als zijn opvolger wordt beschouwd, sluit het Noordparkfestival feestelijk af. Met zijn hits als “De woonboot” en “Ik heb je sleutel weggesmeten” heeft hij overal veel succes en dat zal ook nu niet anders zijn.

Voor de kinderen is er volop vermaak met onder meer een springkussen en een draaimolen en er wordt natuurlijk voor lekker eten en drinken op het festivalterrein gezorgd. Het volledige programma staat op www.noordparkfestival.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.